Tjestenina u umaku od paprike
Tjestenina u umaku od paprike (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kremasto i tako fino: Brzi recept za tjesteninu u umaku od paprike

15-06-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Iskoristite obilje svježih proizvoda na tržnicama i u trgovinama te pripremite ukusan, a jednostavan ljetni ručak za cijelu obitelj.

Isprobajte kremastu tjesteninu u umaku od paprike koja se sprema u kratkom vremenu od tek nekoliko svakodnevnih namirnica.

Sastojke za umak prvo prepirjajte na nešto domaćeg maslinovog ulja, a onda smućkajte u fin umak uz pomoću blendera ili sjeckalice za povrće. Ako ne podnosite ljutu hranu, nemojte stavljati čili papričicu u umak već je zamijenite s nešto crvene paprike u prahu.

Ako želite povećati proteinsku vrijednost jela, umjesto pšenične tjestenine upotrijebite onu od slanutka ili leće koja obiluje bjelančevinama.

Sastojci za tjesteninu u umaku od paprike:

  • 400 g sušene tjestenine po želji
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 velike crvene paprike
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čili papričica
  • 1-2 žlice ekstrakta rajčice
  • 1 žlica maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po želji
  • naribani sir za posluživanje

Priprema tjestenine u umaku od paprike:

  1. Papriku operite, očistite i narežite na tanke trake. Očistite i luk i narežite na trake.
  2. Na malo maslinova ulja prepirjajte papriku i luk dok ne omekšaju i ne počinju dobivati zlatno-smeđu boju po rubovima. Posolite i popaprite po želji.
  3. U tavu s povrćem dodajte i nasjeckani češnjak te čili papričicu (ako koristite) te pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
  4. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Pirjate oko jedne minute.
  5. Pažljivo prebacite vruće pirjano povrće u dobar blender ili sjeckalicu povrća. Dodajte vrhnje za kuhanje i pulsirajte dok ne dobijete glatki umak.
  6. Stavite kuhati tjesteninu u vruću vodu prema uputama na pakiranju proizvoda.
  7. Vratite umak u tavu i dodajte žlicu maslaca. Miješajte dok se maslac ne rastopi.
  8. U umak dodajte tjesteninu kuhanu al dente i nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina. Miješajte sve zajedno dok se okusi ne sljube, a umak ne zalijepi za tjesteninu. Posolite i popaprite po potrebi.
  9. Poslužite odmah s naribanim sirom po želji i sezonskom salatom.
U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi

Isprobajte i ove recepte od tjestenine:

Pasta primavera (ilustrativna fotografija) Savršena za prvi dan proljeća! Recept za finu tjesteninu s povrćem i sirom

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom

Tjestenina s rajčicom Recept za kremastu tjesteninu s rajčicama, pripremi se prije nego se zagrije kuhinja

Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina

Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još