Tjestenina u umaku od paprike
Tjestenina u umaku od paprike (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Kremasto i tako fino: Brzi recept za tjesteninu u umaku od paprike

15-06-2022 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Iskoristite obilje svježih proizvoda na tržnicama i u trgovinama te pripremite ukusan, a jednostavan ljetni ručak za cijelu obitelj.

Isprobajte kremastu tjesteninu u umaku od paprike koja se sprema u kratkom vremenu od tek nekoliko svakodnevnih namirnica.

Sastojke za umak prvo prepirjajte na nešto domaćeg maslinovog ulja, a onda smućkajte u fin umak uz pomoću blendera ili sjeckalice za povrće. Ako ne podnosite ljutu hranu, nemojte stavljati čili papričicu u umak već je zamijenite s nešto crvene paprike u prahu.

Ako želite povećati proteinsku vrijednost jela, umjesto pšenične tjestenine upotrijebite onu od slanutka ili leće koja obiluje bjelančevinama.

Sastojci za tjesteninu u umaku od paprike:

  • 400 g sušene tjestenine po želji
  • 400 ml vrhnja za kuhanje
  • 2 velike crvene paprike
  • 2-3 češnja češnjaka
  • 1 luk
  • 1 čili papričica
  • 1-2 žlice ekstrakta rajčice
  • 1 žlica maslaca
  • maslinovo ulje
  • sol i papar po želji
  • naribani sir za posluživanje

Priprema tjestenine u umaku od paprike:

  1. Papriku operite, očistite i narežite na tanke trake. Očistite i luk i narežite na trake.
  2. Na malo maslinova ulja prepirjajte papriku i luk dok ne omekšaju i ne počinju dobivati zlatno-smeđu boju po rubovima. Posolite i popaprite po želji.
  3. U tavu s povrćem dodajte i nasjeckani češnjak te čili papričicu (ako koristite) te pirjajte sve zajedno oko jedne minute.
  4. Dodajte koncentrat rajčice i sve dobro promiješajte. Pirjate oko jedne minute.
  5. Pažljivo prebacite vruće pirjano povrće u dobar blender ili sjeckalicu povrća. Dodajte vrhnje za kuhanje i pulsirajte dok ne dobijete glatki umak.
  6. Stavite kuhati tjesteninu u vruću vodu prema uputama na pakiranju proizvoda.
  7. Vratite umak u tavu i dodajte žlicu maslaca. Miješajte dok se maslac ne rastopi.
  8. U umak dodajte tjesteninu kuhanu al dente i nešto vode u kojoj se kuhala tjestenina. Miješajte sve zajedno dok se okusi ne sljube, a umak ne zalijepi za tjesteninu. Posolite i popaprite po potrebi.
  9. Poslužite odmah s naribanim sirom po želji i sezonskom salatom.
U trendu Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Isprobajte i ove recepte od tjestenine:

Pasta primavera (ilustrativna fotografija) Savršena za prvi dan proljeća! Recept za finu tjesteninu s povrćem i sirom

Zapečena carbonara Recept za tako sočnu zapečenu carbonaru koja u trenu nestaje s tanjura

Kremasta tjestenina s piletinom Recept za finu kremastu tjesteninu s piletinom

Tjestenina s rajčicom Recept za kremastu tjesteninu s rajčicama, pripremi se prije nego se zagrije kuhinja

Kremsta tjestenina sa špinatom Ručak za 20-ak minuta: Božanstveno kremasta tjestenina

Recept za tjesteninu s povrćem Recept iz snova za najkremastiju tjesteninu s piletinom i povrćem iz jednog lonca

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još