Jela na žlicu su ultimativni zimski favorit koji tako dobro prija kad temperature padnu ispod nule. Variva su zdrava, ukusna i jednostavno se pripremaju, ne zaprlja se puno posuđa, a još jedan plus jest činjenica da su još bolja sutradan.
U nastavku donosimo recept za jedno od najpopularnijih variva – s mahunama i piletinom koje je toliko dobro da uz njega ne trebaju niti popečci.
Varivo s piletinom i mahunama – sastojci:
- Srednja glavica luka
- 400 g pilećeg bijelog mesa
- 1 veća mrkva
- 4 češnja češnjaka
- 450 g zamrznutih mahuna
- Začini po želji
Za hladnu zapršku
- 1 žlica slatke mljevene paprike
- 1 žlica brašna
- 100 ml tople vode
- 2 pune žlice sjeckanog peršina
Varivo s piletinom i mahunama – priprema:
- Ma malo ulja popržiti sitno sjeckani luk. Dodati piletinu izrezanu na kockice i pirjati dok piletina ne poprimi bijelu boju sa svih strana.
- Ubaciti ribanu mrkvu i sjeckani češnjak.
- Začiniti po želji – solju, paprom i povrtnom mješavinom začina pa dodati zamrznute mahune.
- Podliti vodom pa kuhani na srednjoj vatri oko pola sata.
- U blender staviti žlicu brašna, žlicu mljevene slatke paprike, 100 ml vode i jednu kutlaču mahuna. Izmiksati u gustu smjesu pa dodati mahunama.
- Dodati sitno sjeckani peršin pa kuhati još pet minuta.
- Poslužiti sa žlicom vrhnja.
Recept za ukusno varivo s nama je podijelila food blogerica Jelena Marić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Dobar tek!