Ajngemahtec s noklicama
(Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana
Pročitajte najbolji recept za domaće noklice, točno onakve kakve trebaju biti
07-09-2025
Piše
Zadovoljna.hr
Dolaskom jeseni variva su naša utjeha, a pravi tajni sastojak koji ih čini posebnima su domaće noklice.
Mekane, jednostavne i brze za pripremu, ove noklice mogu se dodati gotovo svakom varivu ili juhi. Ako budete slijedili ovaj recept ispast će baš onakve kakve trebaju biti - niti previše mekane, niti previše tvrde.
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Glamurozna i elegantna
Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
U nastavku pročitajte recept.
Noklice za varivo - sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 žlica ulja ili otopljenog maslaca
- Malo soli
Noklice za varivo - priprema:
- Jaja razbijte u zdjelu, posolite i dobro izmiksajte. Dodajte žlicu ulja ili maslaca.
- Postepeno dodajte oba tipa brašna i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
- Noklice oblikujte malom čajnom žličicom i ubacite u kipuće varivo ili juhu. Ako želite, možete ih skuhati i posebno u vodi.
Savjet:
- Za čvršće noklice dodajte žlicu vode u smjesu prije oblikovanja.
Dobar tek!
Pročitajte i naš recept za najbolje knedle od griza.
U nastavku možete pronaći recepte za fina variva.
Recept za fino varivo koje se sprema bez previše filozofiranja, a puca od proteina
Isprobajte recept za bogato varivo koje vraća u život
Zasitno i jeftino varivo puno proteina u koje ne ide ni komadić mesa
Recept za nježno varivo koje ćete skuhati u pola sata, prava je utjeha na tmurni dan
Zdravo, ukusno i jeftino varivo od mahuna i piletine krijepi dušu u hladnim danima
Brzi ručak: Recept za fino povrtno varivo u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa
Ručak za 20 minuta: Recept za prefino varivo od cvjetače i naribanog sira
Dobar tek!