Ajngemahtec s noklicama
(Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana
Pročitajte najbolji recept za domaće noklice, točno onakve kakve trebaju biti
07-09-2025
Piše
Zadovoljna.hr
Dolaskom jeseni variva su naša utjeha, a pravi tajni sastojak koji ih čini posebnima su domaće noklice.
Mekane, jednostavne i brze za pripremu, ove noklice mogu se dodati gotovo svakom varivu ili juhi. Ako budete slijedili ovaj recept ispast će baš onakve kakve trebaju biti - niti previše mekane, niti previše tvrde.
Elegantno izdanje
Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi
Nema čega nema
Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste
Glamurozna i elegantna
Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu
U nastavku pročitajte recept.
Noklice za varivo - sastojci:
- 2 jaja
- 2 žlice oštrog brašna
- 2 žlice glatkog brašna
- 1 žlica ulja ili otopljenog maslaca
- Malo soli
Noklice za varivo - priprema:
- Jaja razbijte u zdjelu, posolite i dobro izmiksajte. Dodajte žlicu ulja ili maslaca.
- Postepeno dodajte oba tipa brašna i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Smjesu ostavite u hladnjaku oko 20 minuta.
- Noklice oblikujte malom čajnom žličicom i ubacite u kipuće varivo ili juhu. Ako želite, možete ih skuhati i posebno u vodi.
Savjet:
- Za čvršće noklice dodajte žlicu vode u smjesu prije oblikovanja.
Dobar tek!
Pročitajte i naš recept za najbolje knedle od griza.
U nastavku možete pronaći recepte za fina variva.
Recept za fino varivo koje se sprema bez previše filozofiranja, a puca od proteina
Isprobajte recept za bogato varivo koje vraća u život
Zasitno i jeftino varivo puno proteina u koje ne ide ni komadić mesa
Recept za nježno varivo koje ćete skuhati u pola sata, prava je utjeha na tmurni dan
Zdravo, ukusno i jeftino varivo od mahuna i piletine krijepi dušu u hladnim danima
Brzi ručak: Recept za fino povrtno varivo u kojem nećete ni primijetiti da nema mesa
Ručak za 20 minuta: Recept za prefino varivo od cvjetače i naribanog sira
Dobar tek!