Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravlje & prehrana

Tope se u ustima: Recept za zapečene njoke s mozzarellom i kobasicama

28-01-2021 Piše Zadovoljna.hr
komentari

Volite li njoke u kombinaciji sa sirom, vjerujemo da će vam se svidjeti i recept za zapečene njoke s mozzarellom i ljutkastim kobasicama chorizo, koji će biti izvrsna ideja za ručak. Umjesto kobasica možete staviti i dimljenu papriku, želite li izbjeći meso.

Priprema ovog jednostavnog, a zaista prefinog jelo koje se topi u ustima traje desetak minuta, a samo kuhanje oko 25 minuta. Jedna porcija zapečenih njoka s mozzarellom i kobasicama sadrži oko 318 kalorija.

U trendu Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ana Maslać Plenković poput princeze Ana Maslać Plenković izgleda spektakularno – evo zašto je njezin pariški stajling pun pogodak Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena

Sastojci (za šest osoba):

- 1 žlica maslinova ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- 2 češnja češnjaka, zdrobljena
- 120 g kobasice chorizo, narezana na kolutiće
- 800 grama nasjeckane rajčice u konzervi
- 1 žličica caster šećera (ili šećera u prahu)
- 600 g njoka
- 125 g mozzarelle, narezane na komadiće
- malo bosiljka, nasjeckanog
- zelena salata

Priprema:

1. Zagrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Propržite luk i češnjak osam do deset minuta dok ne omekšaju. Dodajte kobasice i pržite još pet minuta.

2. Dodajte rajčice i šećer te promiješajte. Pustite da zakipi, zatim dodajte njoke i kuhajte osam minuta uz često miješanje, dok ne omekša. Zagrijte pećnicu na oko 260 stupnjeva.

Zapečena tjestenina s kobasicama Kad ne znate što kuhati: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama

Slika nije dostupna Bez prskanja ulja: Način za pečenje pomfrita koji ima 80-ak umjesto 300 kalorija

3. Umiješajte ¾ mozzarelle i većinu bosiljka. Smjesu razdijelite u šest keramičkih posudica otpornih na toplinu ili stavite u jedan veliki protvan. Na vrh dodajte preostalu mozzarellu te pecite u pećnici oko tri minute, odnosno dok se sir ne rastopi i poprimi zlaćanu boju.

4. Na gotovo jelo pospite preostali bosiljak i servirajte uz zelenu salatu.

Savjet plus: Želite li napraviti bezmesnu verziju ovog jela, umjesto kobasica možete dodati malo dimljene paprike koja će dati sličan okus kao kobasice. Također, kobasice možete pripremiti posebno tako da ih pečete dok ne postanu lagano hrskave, i tako ih svatko po želji može dodati svojoj porciji.

Dobar tek!

Pročitaj još
Pročitaj još