Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom
Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom (Foto: Shutterstock)
Zdravlje & prehrana

Zapecite štrucu kruha sa sirom, maslacem i češnjakom, vjerujte nam – oduševit ćete goste

19-04-2025 Piše D.Š.
komentari

Kruh je redovit gost na našim stolovima. Jedemo ga u svim prigodama, ali onim malo posebnijim želimo i malo finiju varijantu kruha. Mnogi će se složiti da nema finije od one sa sirom, maslacem i češnjakom.

Ako volite sve navedeno, obavezno isprobajte ovaj recept za zapečeni kruh koji će sve oduševiti. Za njega vam je potrebna štruca kupovnog kruha, ali slobodno možete napraviti i svoj ako ipak preferirate domaći.

U trendu Elin Kostelić na premijeri kratkometražnog filma svog supruga Ivice Kotelića 'Freedom' - 3 Stajling za premijeru Elin Kostelić: Mala crna haljina i obične gležnjače za izdanje koje slavi jednostavnu eleganciju Bebe Stigli podaci Jeste li iznenađeni? Ovo su najpopularnija imena za dječake i djevojčice u 2025. godini Jadranka Sloković uvijek besprijekorna Gotovo 10 tisuća čitateljica odabralo najbolje odjevenu hrvatsku modnu ikonu 60 plus

Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom – sastojci

  • 1 štruca bijelog kruha (ili drugog po želji)
  • 2 glavice češnjaka
  • 200 grama omekšanog maslaca
  • 100 grama ribanog ementalera
  • 100 grama ribane suhe mozzarelle
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 žlice sjeckanog vlasca
  • prstohvat soli
  • drugi začini po izboru (ulje s čilijem, ribana korica limuna…)

Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom – priprema

  1. Odrežite krajeve s glavica češnjaka, posolite ih i premažite maslinovim uljem. Omotajte ih aluminijskom folijom, stavite u pećnicu ugrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite pola sata. U omekšani maslac istisnite pečeni češnjak, ubacite peršin, vlasac i ostale začine po želji te dobro promiješajte.
  2. Kruh zarežite u obliku mreže i vodite računa da zarezi budu duboki, ali nikako nemojte prerezati kruh do kraja. Sada smjesu češnjaka i maslaca rasporedite po kruhu, pazeći na to da dovoljno nafilate unutrašnjost. Na isti način u razreze rasporedite i ribani sir.
  3. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 15 minuta tj. dok kruh na površini ne bude zlatne boje.

Dobar tek!

Dobar tek!

Isprobajte i druge recepte sa sirom kojima ćete oduševiti svoje ukućane i goste.

Lisnati smotuljci s pestom i sirom Tako jednostavno, a tako fino! Recept za lisnate smotuljke sa sirom i pestom

Prutići sa sirom Razveselite ekipu: Recept za brzinske prutiće koji su gotovi za pola sata

Rolice sa pršutom i sirom Recept za rolice sa sirom i pršutom koje brzo nestaju sa stola

Buhtle sa šunkom i sirom Recept za slane buhtle s dodatkom jogurta koje dugo ostaju svježe

Trgana pita sa sirom Trgana pita sa sirom: U pet minuta pripremite ručak koji obara s nogu

Najbrža lisnata pita sa sirom Od ovoga ne može lakše, a ni brže: Recept za lisnatu pitu sa sirom

Pročitaj još
Pročitaj još