Zadovoljna.hr
pretraživanje
  • Moda & ljepota
  • Zdravlje & Prehrana
  • Posao & Obitelj
  • Ljubav & Sex
  • Dom & Uređenje
  • Kultura & Zabava
Upravljaj obavijestima
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Dnevnik
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • © Zadovoljna.hr
  • Dnevnik.hr
  • Vijesti
  • Sport
  • Showbizz
  • Putovanja
  • Tech
  • Zdravlje
  • Biznis
  • Zabava
  • Teen
  • Tv
Zdravlje & prehrana

Zapecite štrucu kruha sa sirom, maslacem i češnjakom, vjerujte nam – oduševit ćete goste

19. travnja 2025 Piše D.Š.
Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom
Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom (Foto: Shutterstock)

Kruh je redovit gost na našim stolovima. Jedemo ga u svim prigodama, ali onim malo posebnijim želimo i malo finiju varijantu kruha. Mnogi će se složiti da nema finije od one sa sirom, maslacem i češnjakom.

Ako volite sve navedeno, obavezno isprobajte ovaj recept za zapečeni kruh koji će sve oduševiti. Za njega vam je potrebna štruca kupovnog kruha, ali slobodno možete napraviti i svoj ako ipak preferirate domaći.

Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom – sastojci

  • 1 štruca bijelog kruha (ili drugog po želji)
  • 2 glavice češnjaka
  • 200 grama omekšanog maslaca
  • 100 grama ribanog ementalera
  • 100 grama ribane suhe mozzarelle
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 2 žlice sjeckanog vlasca
  • prstohvat soli
  • drugi začini po izboru (ulje s čilijem, ribana korica limuna…)

Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom – priprema

  1. Odrežite krajeve s glavica češnjaka, posolite ih i premažite maslinovim uljem. Omotajte ih aluminijskom folijom, stavite u pećnicu ugrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite pola sata. U omekšani maslac istisnite pečeni češnjak, ubacite peršin, vlasac i ostale začine po želji te dobro promiješajte.
  2. Kruh zarežite u obliku mreže i vodite računa da zarezi budu duboki, ali nikako nemojte prerezati kruh do kraja. Sada smjesu češnjaka i maslaca rasporedite po kruhu, pazeći na to da dovoljno nafilate unutrašnjost. Na isti način u razreze rasporedite i ribani sir.
  3. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 15 minuta tj. dok kruh na površini ne bude zlatne boje.

Dobar tek!

Isprobajte i druge recepte sa sirom kojima ćete oduševiti svoje ukućane i goste.

Lisnati smotuljci s pestom i sirom Tako jednostavno, a tako fino! Recept za lisnate smotuljke sa sirom i pestom

Prutići sa sirom Razveselite ekipu: Recept za brzinske prutiće koji su gotovi za pola sata

Rolice sa pršutom i sirom Recept za rolice sa sirom i pršutom koje brzo nestaju sa stola

Buhtle sa šunkom i sirom Recept za slane buhtle s dodatkom jogurta koje dugo ostaju svježe

Trgana pita sa sirom Trgana pita sa sirom: U pet minuta pripremite ručak koji obara s nogu

Najbrža lisnata pita sa sirom Od ovoga ne može lakše, a ni brže: Recept za lisnatu pitu sa sirom

Podijeli
  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Viber
  • Email

Čitaj dalje

Još vijesti

 
Prati nas i na Instagramu!
Koji su vaši dojmovi na Advent??
@dasa_kovacevic
Savršeno prženu, hrskavu, taman slatku Morning Lab granolu Zagrepčanke Tijane potražite na policama Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR i odabranim @spar trgovinama
Neopisiva ljubav s pastom... ❤
@divaisback 
#pastalover #zadovoljnahr
Želimo vam ugodnu sredinu tjedna! 😍
@iris_burbonov 
#bouquet #flowers #zadovoljnahr
pretraživanje
  • Pratite Zadovoljna.hr
  • Nova TV
  • Nova Plus
  • Punkufer
  • Punkufer
  • Showbuzz
  • Kreni Zdravo
  • Pišite nam
  • Uredništvo
  • Oglašavanje i marketing
  • Uvjeti korištenja
  • Politika zaštite privatnosti
  • Politika o kolačićima
  • Upravljaj obavijestima
  • © Zadovoljna.hr
Zatvori

MODA, LJEPOTA, LJUBAV, ZDRAVLJE,
UREĐENJE DOMA, SAZNAJ SVE ŠTO TREBAŠ
ZA SEBE NA JEDNOM MJESTU.

Prijavi se na
newsletter!

Please don't insert text in the box below!
modal close