Ako volite sve navedeno, obavezno isprobajte ovaj recept za zapečeni kruh koji će sve oduševiti. Za njega vam je potrebna štruca kupovnog kruha, ali slobodno možete napraviti i svoj ako ipak preferirate domaći.
Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom – sastojci
- 1 štruca bijelog kruha (ili drugog po želji)
- 2 glavice češnjaka
- 200 grama omekšanog maslaca
- 100 grama ribanog ementalera
- 100 grama ribane suhe mozzarelle
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 žlice sjeckanog peršina
- 2 žlice sjeckanog vlasca
- prstohvat soli
- drugi začini po izboru (ulje s čilijem, ribana korica limuna…)
Zapečeni kruh sa sirom, maslacem i češnjakom – priprema
- Odrežite krajeve s glavica češnjaka, posolite ih i premažite maslinovim uljem. Omotajte ih aluminijskom folijom, stavite u pećnicu ugrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite pola sata. U omekšani maslac istisnite pečeni češnjak, ubacite peršin, vlasac i ostale začine po želji te dobro promiješajte.
- Kruh zarežite u obliku mreže i vodite računa da zarezi budu duboki, ali nikako nemojte prerezati kruh do kraja. Sada smjesu češnjaka i maslaca rasporedite po kruhu, pazeći na to da dovoljno nafilate unutrašnjost. Na isti način u razreze rasporedite i ribani sir.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijevih stupnjeva i pecite 15 minuta tj. dok kruh na površini ne bude zlatne boje.
Dobar tek!
Isprobajte i druge recepte sa sirom kojima ćete oduševiti svoje ukućane i goste.