Slane buhtle sa sirom i šunkom - sastojci:
za tijesto:
- 500 g brašna + dvije šake
- suhi kvasac
- 100 ml mlake vode
- 80 ml ulja
- žličica šećera
- 2 bjelanjka
- 300 ml tekućeg jogurta
za punjenje:
- 250 g naribane šunke
- 250 g naribanog sira
- umak od rajčice ili kečap
za premaz:
- žumanjak
- malo mlijeka
Slane buhtle sa sirom i šunkom - priprema:
- Mlaku vodu, kvasac, žličicu šećera i žličicu brašna pomiješati i ostaviti oko 10 minuta na toplom.
- Dodati sol u brašno, promiješati, zatim dodavati ostale sastojke i kvasac. Umijesiti tijesto.
- Tijesto mora biti ljepljivo ali opet ne previše, ako vam se čini previše onda dodajte još malo brašna.
- Dobro pobrašniti podlogu i lagano ga premijesiti, raditi loptice, razvaljati, puniti nadjevom, zarolati i staviti na papir za pečenje da odstoji još 20 minuta.
- Premazati smjesom žumanjaka i mlijeka peći u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dok lijepo ne porumene.
Savjet: Slane buhtle možete puniti bilo kojim sastojcima. Primjerice, mljevenim mesom, pršutom i svježim sirom, piletinom, špinatom ili nekim drugim sastojkom koji imate kod kuće.
Recept za najmekše slane buhtle s nama je podijelila gastroblogerica Helena Pudić, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Provjerite i naš recept za neodoljive klasične buhtle.
Ako tražite još ideja za delicije od dizanog tijesta, inspirirajte se našim popisom recepata za najbolje kiflice.
Dobar tek!