Već prošli tjedan počeo je lagani povratak u novu normalu nastalu zbog pandemije koronavirusa, a nastavio se s današnjim ponedjeljkom.

Osim frizerskih i kozmetičkih salona, svoja su vrata otvorile i neke druge trgovine s izlazom na ulicu.

A ulica koja je omiljeno odredište zaljubljenica u šoping svakako je zagrebačka Ilica, koja se također polako vraća u život. U ponedjeljak ujutro u toj poznatoj ulici bilo je moguće vidjeti i redove pred omiljenim trgovinama odjećom, a zbog novih krpica mnogim damama nije bio problem poštivati nova pravila.

Neke su, istina, bile više, a neke manje strpljive, ali oko čekanja u redu izbora nema.

Slika nije dostupna Kako ćemo na frizuru? Pročitajte detaljne upute za rad frizerskih salona

Slika nije dostupna Jedva čekate manikuru? Pročitajte kako će izgledati vaš odlazak u salon

Kako taj novi šoping izgleda?

Na ulazu u trgovinu čeka vas sredstvo za dezinfekciju ruku, a u trgovinu ulazi onoliko osoba koliko to dopušta veličina prostora, kako bi se mogla poštivati fizička udaljenost.

Tema o kojoj se puno razglabalo posljednjih dana bilo je isprobavanje odjeće? Ono je u većini trgovina moguće, ali, naravno, po novim pravilima i na vlastitu odgovornost. 

Primjerice, u popularnoj Zari, pred kojom se danas stvorio vjerojatno najveći red, rade dvije kabine za isprobavanje odjeće i one se dezinficiraju nakon svakog kupca. Isprobana, a nekupljena odjeća odvaja se na pet dana prije ponovnog povratka na police.

Naravno, tu je i opcija kupnje odjeće bez isprobavanja koju onda, ako kod kuće ustanovite da vam ne odgovara, bez problema možete vratiti u trgovinu.

O detaljima povrata uvijek se možete dodatno informirati na internetskim stranicama svakog pojedinog brenda, s obzirom da ne vrijede ista pravila, odnosno rokovi za sve.

Natpis na koji ćete prilikom šopinga često naići jest onaj o održavanju razmaka od dva metra, a tu je i pleksiglas na blagajnama koji će vas dijeliti od prodavačica.

Slika nije dostupna Kako će sve izgledati: Pročitajte detaljne upute za rad vrtića i škola

Slika nije dostupna Mame odgovaraju: Hoćemo li svoju djecu poslati na nastavu 11. svibnja?

Pored trgovina u kojima je razgledavanje i probavanje moguće, postoje i one, poput jedne trgovine donjim rubljem, u kojima probavanja nema, a prodavačice vam dodaju komade za koje ste zainteresirani.

Kako koja trgovina funkcionira, zapravo ćete najbolje znati onda kada je posjetite.

U svakom slučaju, nova pravila moraju se poštovati, a ako vam online kupnja nije omiljena, pripremite se na nova pravila i čekanja u redovima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju