Da se kojim slučajem dodjeljuje Oscar za najbolji govor na dodjeli, ove godine osvojio bi ga Robert Downey Jr. koji kući napokon ide sa zlatnim kipićem. Bila je to treća sreća za obožavanog glumca koji se kao feniks izdigao iz pepela, maknuo iz pakla droge i postao najuspješniji holivudski povratnik svih vremena.

Galerija Robert Downey Jr. sa suprugom Susan na Oscarima Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom +3 Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom

Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca donijela mu je uloga Lewisa Straussa u hitu Oppenheimer“ koji je pak proglašen najboljim filmom.

Robert Downey Jr. na Oscarima 2024. Robert Downey Jr. na Oscarima 2024. (Foto: Afp)

Želio bih zahvaliti svom groznom djetinjstvu i Akademiji, tim redoslijedom. Želio bih zahvalit i svojoj veterinarki… Ovaj, ženi, Susan Downey. Našla me, režećeg ljubimca kojeg je trebalo spasiti, i svojom ljubavlju vratila u život. Zato sam ovdje, hvala ti. Evo moje male tajne. Ja sam ovaj film trebao više nego što je on trebao mene i Chris (Nolan) je to znao. Emma Thomas potrudila se da me okruži jednom od najboljih glumačkih i filmskih ekipa svih vremena. Emily, Cillian, Matt Damon… Bilo je fantastično i danas stojim ispred vas kao bolji čovjek zbog tog iskustva, rekao je Robert.

Robert Downey Jr. na Oscarima 2024. Robert Downey Jr. na Oscarima 2024. (Foto: Afp)

Potom je još jednom nasmijao cijeli teatar Dolby: Želim zahvaliti i svojoj stilistici, za slučaj da to nitko drugi ne napravi. Hvala Erica. Njegova stilistica je Erica Cloud, a njihova suradnja započela je početkom 2023. godine. I Roberta i Susan za ovu je prigodu odjenula u komade francuske modne kuće Saint Laurent, a posebnu pažnju izazvala je Robertova obuća.

Robert Downey Jr. sa suprugom Susan na Oscarima Robert Downey Jr. sa suprugom Susan na Oscarima (Foto: Afp)

Naime, nosio je lakirane gležnjače s blok-potpeticom visine 7, 5 centimetara, također s potpisom Saint Laurenta. Ova modna kuća u svojoj ponudi ima nekoliko muških modela gležnjača s potpeticom koje se ne razlikuju previše od ženskih modela.

Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom (Foto: Afp)

Granice između muške i ženske mode odavno se brišu pa nema ništa čudno u tome da i muškarci nose potpetice, a ne treba zaboraviti na važnu činjenicu da su ih muškarci zapravo nosili prije žena, što su odavno potvrdili brojni povjesničari.

Ako netko ipak još uvijek sumnja u to da muškarci mogu izgledati super u visokim potpeticama, neka baci još jedan pogled na Roberta.

Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom (Foto: Afp)

Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom Robert Downey Jr. na Oscarima u gležnjačama s visokom potpeticom (Foto: Profimedia)

Marko Grubnić o modnim izdanjima s Oscara: "Jedno me izdanje posebno razočaralo, a jedan detalj posebno obradovao" Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o Oscarima +8 Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o modnim izdanjima s Oscara: "Jedno me izdanje posebno razočaralo, a jedan detalj posebno obradovao" Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o Oscarima Marko Grubnić o Oscarima +8 Marko Grubnić o Oscarima Kreacija dostojna glavne favoritkinje? Emma Stone preuzela Oscara u poderanoj haljini Emma Stone u haljini s potpisom Louisa Vuittona Emma Stone u haljini s potpisom Louisa Vuittona Emma Stone osvojila je svog drugog Oscara za najbolju glumicu +4 Haljina Emme Stone poderala se tijekom dodjele

Savršena Zendaya na Oscarima: Utjelovljenje starog Hollywooda u Armanijevoj haljini Armani, haute couture, proljeće 2024. Zendaya na Oscarima u haljini modne kuće Armani rađenoj po mjeri Zendaya na Oscarima u haljini modne kuće Armani rađenoj po mjeri +4 Zendaya na Oscarima 2024.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju