Ruski zaokret ili Russian Twist jedna je od najpopularnijih i najjednostavnijih vježbi kada je u pitanju vježbanje usmjereno na poboljšanje tonusa trbušnih mišića i gubljenje masnih naslaga s tog dijela tijela.

Nakupljanje masnoća na predjelu trbuha jedna je od najbolnijih točaka kada je u pitanju nošenje s viškom kilograma, a kako smo sve stariji, tako je i njihovo rješavanje sve teže. Brojni stručnjaci slažu se da za gubljenje tih naslaga nikako nije dovoljno raditi samo trbušnjake, već to mora biti skup rada na čitavome tijelu, što uključuje i vježbe visokog intenziteta, kao i vježbe snage.

Vježbe snage u kojima koristimo vlastito tijelo kao uteg nužne su za topljenje masnih naslaga.

Jedna od takvih vježbi snage u kojoj je naglasak na tome mnogima mrskom predjelu tijela je i ruski zaokret, a usto blagotvorno djeluje na čitav organizam.

Ruski zaokret poprilično je jednostavna vježba koju uz malo volje može izvesti svatko, a dobrobiti koje ima na tijelu uistinu su brojne.

1. Ruski zaokret sjajno topi kalorije. Dodate li tome i dodatnu težinu u obliku utega, vježba će biti još uspješnija, naročito ako se borite s viškom masnoće sa strane bokova i struka, poznatog kao "ljubavne ručke".

2. S obzirom na to da je vježba usmjerena prema abdominalnom području, izvrsno jača snagu svih trbušnih mišića, a time i čitavog tijela; ne daje samo lijepi izgled.

3. Jača ravni trbušni mišić (rectus abdominis) koji sudjeluje u održavanju uspravnog držanja i disanju.

Slika nije dostupna Pet lako izvedivih vježbi uz koje će se topiti svi dijelovi trbuha

4. Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti jer se pri izvođenju i trošenju kalorija poseže za masnoćom koja je nataložena u predjelu trbuha, a upravo je ona najveći neprijatelj brojnih oboljenja.

5. Jača vanjske kose trbušne mišiće.

6. Utječe na uspravno držanje, a time se izravno poboljšava čitava silueta, pa i samopouzdanje.

7. Pomaže u svakodnevnim aktivnostima kao što je vezanje cipela, skupljanje djetetovih igračaka s poda, podizanje nakon dugog sjedenja na niskom krevetu ili klupi i slično.

Žena radi čučnjeve Za gluteus i bedra - nema bolje! Koliko čučnjeva treba napraviti da se vide rezultati?

Kako pravilno izvesti ruski zaokret?

Sjednite tako da vam koljena budu savijena, a prsa podignuta, tako da trup i noge čine slovo V. Pripazite na to da vam kralježnica bude što ravnija.

Sada vam preostaje da se okrećete s jedne na drugu stranu, držeći pritom noge lagano podignute od tla. Za dodatni učinak možete se koristiti i utezima koje ćete držati s obje ruke i jednakomjerno ih premještati s jedne strane na drugu.

Žena izvodi plank Vježba pobjednica: Greška koja nepotrebno otežava izvođenje planka

Plank Koliko dugo zapravo treba držati plank da bi se rezultati vježbanja vidjeli?

Ako vam je teško držati noge nekoliko centimetara iznad tla, možete ih spustiti na tlo, no tada će i pritisak na trbušne mišiće biti nešto manji.

U svakom slučaju, pripazite na to da se ne savijate i da vam središnji dio tijela ne propada prema tlu, a ramena prema unutra.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju