Izležavanje na plaži uz kristalno plavo more i fini koktel mnogima je na popisu omiljenih ljetnih aktivnosti. Što kažete na ljetovanje na plaži s ružičastim pijeskom?

Plaža s ružičastim pijeskom nesvakidašnja je pojava u svijetu, a jedna takva nalazi se na otoku Komodo u Indoneziji.

Ružičasta plaža (Pantai Merah) dio je Nacionalnog parka otoka Komodo, koji se prostire na površini od 1733 četvorna kilometra na Malim sundskim otocima.

Neobičnu boju zahvaljuje mikroskopskim bićima po imenu foraminifera ili krednjaci. Oni proizvode crveni pigment na koraljnim grebenima koji, kada se pomiješa s bijelim pijeskom, daje lijepu ružičastu nijansu, koja posebno dolazi do izražaja pri zalasku sunca.

Pasjača Skrivene ljepotice: Sedam hrvatskih plaža koje pobjeđuju svaki filter na Instagramu

Slika nije dostupna 25 vaših fotografija plaža koje dokazuju da je raj mjesto na Zemlji

Ružičasti pijesak, tirkizno more, zeleni brežuljci i plavo nebo stvaraju uistinu nezaboravne prizore na toj indonezijskoj plaži, koja je stavljena i na UNESCO-ov popis Svjetske baštine.

U podmorju oko Ružičaste plaže nalazi se bogati podvodni svijet te zapanjujući koraljni grebeni, zbog čega se to mjesto osobito preporučuje osobama koje vole roniti.

Dakako, ne treba zaboraviti da je otok Komodo poznat kao stanište najvećih guštera na svijetu po imenu komodski varan, koji privlače velik broj turista.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju