Slavna australska glumica Nicole Kidman danas slavi 52. rođendan. Tim povodom prisjetili smo se njezinog najpoznatijeg modnog izdanja

Galerija

Na samom početku njezine karijere nitko nije ni mogao pretpostaviti da će australska glumica Nicole Kidman postati modna ikona.

S godinama je mijenjala svoj stil i postala prava miljenica modnih stručnjaka koji najviše cijene to što je neustrašiva prilikom odabira odjeće.

Mnogima se haljine u kojima se pojavi na svečanim događanjima ne sviđaju, ali nikada nikoga ne ostave ravnodušnima.

Do danas se pamti njezino izdanje s dodjele Oscara 1997. godine. Nicole je za tu prigodu odjenula legendarnu svilenu zelenu haljinu Johna Galliana koja je naišla na žestoke i podijeljene reakcije.

Nicole u haljini Johna Galliana
Nicole u haljini Johna Galliana (Foto: Profimedia)


Svijet mode u tom trenutku kao da još uvijek nije znao što bi mislio o Gallianu koji je tada prikazao svoju prvu "haute couture" kolekciju za modnu kuću Dior. Nicole mu je poklonila svoje povjerenje i nije se miješala u izradu haljine, a činjenica da je supruga tada najveće svjetske filmske zvijezde odjenula njegovu haljinu pretvorila ga je u kralja crvenog tepiha.

S druge strane, Nicole se nakon dodjele našla listama najgore odjevenih dama na Oscarima, a najviše kritika dobila je na račun boje haljine.

"Nicole! Dođi i reci mi zašto nosiš tako ružnu boju! Mrzim tu boju, mučno mi je od nje“, bez suzdržavanja joj je na dodjeli doviknula komičarka Joan Rivers koja se proslavila beskompromisnim ismijavanjem odjevnih kombinacija slavnih.

Međutim, čak je i njezina kći Melissa koja je s njom kritizirala glumicu naposljetku priznala kako je to bilo prvo pravo "haute couture" izdanje na crvenom tepihu.

Danas se haljina smatra jednom od najutjecajnijih i zauvijek je promijenila "dress code" crvenog tepiha. Nicole je otvorila vrata svim ljubiteljicama mode koje su umjesto ziheraških haljina u klasičnim bojama željele eksperimentirati i odabrati nešto do tada neviđeno.

U galeriji pogledajte druga hvaljena modna izdanja Nicole Kidman.

Hvaljena izdanja Nicole Kidman s crvenih tepiha - 2
Hvaljena izdanja Nicole Kidman s crvenih tepiha - 2 (Foto: Getty Images)