Na samom početku njezine karijere nitko nije mogao ni pretpostaviti da će australska glumica Nicole Kidman postati modna ikona.

Galerija Nicole Kidman i Tom Cruise na dodjeli Oscara 1997. godine Hvaljena izdanja Nicole Kidman s crvenih tepiha - 2 Hvaljena izdanja Nicole Kidman s crvenih tepiha - 3 +0 Nicole Kidman na dodjeli Oscara 2003. godine

S godinama je mijenjala svoj stil i postala prava miljenica modnih stručnjaka, koji najviše cijene to što je neustrašiva prilikom odabira odjeće.

Mnogima se haljine u kojima se pojavi na svečanim događanjima ne sviđaju, ali nikada nikoga ne ostave ravnodušnima.

Do danas se pamti njezino izdanje s dodjele Oscara 1997. godine. Nicole je za tu prigodu odjenula legendarnu svilenu zelenu haljinu Johna Galliana, koja je naišla na žestoke i podijeljene reakcije.

Svijet mode u tom trenutku kao da još uvijek nije znao što bi mislio o Gallianu, koji je tada prikazao svoju prvu haute couture kolekciju za modnu kuću Dior. Nicole mu je poklonila svoje povjerenje i nije se miješala u izradu haljine, a činjenica da je supruga tada najveće svjetske filmske zvijezde odjenula njegovu haljinu pretvorila ga je u kralja crvenog tepiha.

S druge strane, Nicole se nakon dodjele našla na popisima najgore odjevenih dama na Oscarima, a najviše kritika dobila je na račun boje haljine.

Nicole! Dođi i reci mi zašto nosiš tako ružnu boju! Mrzim tu boju, mučno mi je od nje, bez suzdržavanja joj je na dodjeli doviknula komičarka Joan Rivers, koja se proslavila beskompromisnim ismijavanjem odjevnih kombinacija slavnih.

Međutim, čak je i njezina kći Melissa, koja je s njom kritizirala glumicu, naposljetku priznala kako je to bilo prvo pravo haute couture izdanje na crvenom tepihu.

Danas se haljina smatra jednom od najutjecajnijih i zauvijek je promijenila dress code crvenog tepiha. Nicole je otvorila vrata svim ljubiteljicama mode koje su umjesto ziheraških haljina u klasičnim bojama željele eksperimentirati i odabrati nešto dotad neviđeno.

U galeriji pogledajte još 14 oskarovskih izdanja Nicole Kidman.

Hvaljena izdanja Nicole Kidman s crvenih tepiha - 2 Nicole Kidman na dodjeli Oscara 2007. godine (Foto: Getty Images)

Nicole Kidman oduševila na Met Gali u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame Nicole Kidman u 19 godina staroj haljini iz kultne reklame Keith Urban i Nicole Kidman na Met Gali Nicole Kidman na Met Gali posvećenoj Karlu Lagerfeldu +3 Nicole Kidman i Keith Urban na Met Gali

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju