Bez obzira na to kakva godina bila, djeca svake godine s uzbuđenjem pišu pismo Djedu Božićnjaku nadajući se da su baš ona na listi dobrih. Ne sumnjamo da se svi na kraju nađu baš na tom popisu. I dok će odrasli ove godine za blagdane sigurno svima poželjeti samo puno zdravlja, djeca će se i dalje veseliti poklonima koji će ih dočekati ispod bora na božićno jutro, bila to tek neka sitnica ili nešto što im se uvijek činilo nedostižno.

Postoje one igračke koje generacijama već ne silaze s popisa Djedu Božićnjaku. To su one igračke zbog kojih i odraslima zatitra srce i vrate se u djetinjstvo. Možda im je jedna od njih tada bila najdraža ili je pak bila ona koju su uvijek željeli, ali je nikada nisu dobili za Božić.

Čini se kako je ove godine svaka želja s popisa Djedu Božićnjaku ostvariva ako se može nabaviti u Plodinama jer uz niske cijene čak su i oni nedostižni pokloni pristupačni. Za svakog će se naći ponešto, a inspirirani njihovim novim katalogom, izdvojili smo samo neke zbog kojih djeca neće moći dočekati božićno jutro.

1. Drvene didaktičke igračke za najmlađe

Djeca, pogotovo u mlađoj dobi, oponašaju roditelje u svemu, pa tako i u jednostavnim kućanskim i svakodnevnim aktivnostima. Igrom sa svakodnevnim predmetima razvijaju motoriku potrebnu za daljnji razvoj. Drveni toster i drveni kruh koji se može rezati drvenim nožem, drveni aparat za kavu ili pak drveni mikser – sve to idealno je za razvijanje fine motorike.

Stiskanje gumbića, rezanje i šarafljenje malih drvenih šarafa u drvenoj radionici potaknut će razvoj vještina kod vašeg djeteta te ga naučiti da razlikuje oblike i boje. Najbolje su igračke one koje imitiraju neke već poznate predmete u našem domu, s kojima kreativne igre uloga ne prestaju ni kada je dijete malo starije.

2. Instrumenti za male glazbenike

Pjesma unosi radost u svaku kuću, a ako je vaše dijete stvoreni zabavljač, poklon koji će ga zabavljati godinama sigurno će biti i neki instrument. Cijeli set bubnjeva za malog bubnjara, gitara i mikrofon za pravu rock-zvijezdu, ružičasti piano za princezicu ili mikrofon za pjevačicu ili pjevača, violina, ksilofon, zvečke, ukulele ili električna klavijatura, izbora je napretek – da se osnuje bend ili dva.

3. Kućica za lutke i dodaci

Kućica za lutke san je svake djevojčice, ali i dječaci su fascinirani minijaturnim namještajem, odnosno umanjenom replikom kuće na više katova u kojoj bi svatko želio živjeti. Kućice za lutke ili barbike nisu izašle s popisa Djeda Božićnjaka otkad su izašle iz njegove radionice, kao i razni drugi dodaci za lutke koji se mogu naći i u Plodinama. Kočija ili helikopter samo su neka prijevozna sredstva koja ih mogu skupa s barbikom odvesti u svijet mašte.

4. Višedijelni setovi za višesatne igre

Igre dućana, radionice s pregršt alata ili kuhinje nikada ''ne izlaze iz mode''. Takvi višedijelni setovi pronađu svoje mjesto u svakom domu i teško izlaze iz njih. U takvim će se igrama braća i sestre uvijek rado složiti i igrati se zajedno izmjenjujući uloge. Igra je to koja može potrajati i više sati.

5. Legići za razvijanje mašte

S ovim poklonom Djed Božićnjak ne može pogriješiti, pogotovo kada su dječaci u pitanju. Gušt ih je slagati po uputama, ali i kasnije iz njih stvarati maštovite oblike s kojima igra ne prestaje. S njima djeca razvijaju razne vještine, od kojih je putovanje u svijet mašte svima najdraža.

6. Sve za ljubitelje najpopularnijeg miša

Svatko od nas barem jednom u svom životu prolazio je kroz fazu Mickeyja Mousea. Bilo da smo tek počeli uživati u hrani, krenuli u vrtić ili se već odselili iz roditeljskog doma. U Plodinama se mogu naći predmeti za gotovo svaku dob s likom najpopularnijeg miša na svijetu i njegove družice Minnie – od instrumenata, alata, kapa, papuča, pidžama, doktorskog seta ili pak onog za peglanje, do ogromnih plišanaca koje niti jedno dijete neće ostaviti ravnodušnim.

7. Društvene igre za cijelu obitelj

Veselje svakom malo starijem mališanu donijet će društvene igre koje mogu igrati s bratom ili sestrom, prijateljima ili cijelom obitelji. Takve ''igračke'' idealne su za kraćenje zimskih dana kada se izlasci u parku svedu na minute, a ne sate. Postanite vlasnik hotela i kuća u Monopolyju i pazite da pritom ne završite u zatvoru, provjerite svoje znanje o nogometu uz Funzonu, pokažite svoje umijeće brzog crtanja, ali po zraku u novoj verziji Pictionaryja ili pak trenirajte strpljenje i preciznost s Jangom u društvenim igrama u kojima ćete se zabavljati kao dijete skupa sa svojim djetetom.

Sve što bi se moglo naći u pismu Djedu Božićnjaku pronađite u Plodinama od 12. studenog do 31. prosinca po sniženim cijenama i do 50 posto.

Sadržaj je napravljen u produkciji native tima Nove TV Nova Studio u suradnji s partnerom Plodine po najvišim profesionalnim standardima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju