Jednostavnost i hranjivost su ključni elementi kod pripreme salata. Tako ova salata od kvinoje i slatkog krumpira sadrži samo pet sastojaka. Vrlo je zdrava i zasitna te ju možete unaprijed pripremiti i kao ručak koji ćete nositi na posao.
Priprema salate s kvinojom i slatkim krumpirom nije nimalo zahtjevna jer ima samo pet sastojaka
Sastojci:
- 85 grama kvinoje
- 1 do 2 sjeckana slatka krumpira (ovisi o veličini)
- 3 šalice špinata
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 i pol žlica limunova soka
Postupak:
1. Skuhajte kvinoju prema uputama na pakiranju.
2. Dok se kvinoja kuha, nasjeckajte slatki krumpir na kockice. Zatim krumpir stavite u dublju tavu s malo maslinova ulja na srednje jaku vatru dok ne omekša i lagano posmeđi. Ako poklopite tavu, to bi onda trebalo trajati između 15 i 20 minuta.
3. Kada je kvinoja skuhana, dodajte špinat u tu istu posudu u kojoj se ona nalazi. Zatim promiješajte, poklopite posudu na tri do pet minuta kako bi kvinoja omekšala špinat.
4. Servirajte kvinoju i špinat te dodajte slatki krumpir, limunov sok i ostatak maslinova ulja.