U Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu sinoć je obilježen Dan crvenih haljina. Glavni cilj ovog dana jest prevencija i podizanje svijesti o rizicima moždanog udara kod žena, a tom su se prilikom okupile brojne žene iz javnog života.

Galerija Sanja Musić Milanović u crvenoj haljini Sanja Musić Milanović u crvenoj haljini Sanja Musić Milanović u crvenoj haljini +2 Sanja Musić Milanović obilježila je Dan crvenih haljina

Simbol ovog danas jest silueta žene u crvenoj haljini. Crvena boja u ovom slučaju simbolizira opasnost, krvni ugrušak, ali i ljubav i odgovornost svake žene prema sebi i svom osobnom zdravlju koje baš uvijek trebamo staviti na prvo mjesto.

Među brojnim damama u crvenom, posebno se istaknula prva dama i profesorica na Medicinskom fakultetu, Sanja Musić Milanović.

Njezina modna kombinacija odličan je primjer poslovne elegancije, a sastoji se od midi crvene haljine, koju je odlično kombinirala s efektnim sakoom i pomno odabranim detaljima.

Sanja Musić Milanović u crvenoj haljini Sanja Musić Milanović obilježila je Dan crvenih haljina (Foto: Lucija Ocko/Cropix)

Kombinaciju je zaokružila crnim, kožnatim čizmama do koljena te crvenim naušnicama i prstenom. Kako i priliči ovakvim događajima, u njezinoj se kombinaciji ističe taj klasični minimalizam. Njezin make-up sasvim je suptilan, a posebno je do izražaja došao crveni ruž.

Prim. dr. sc. Vesna Matijević, neurologinja Neurologinja Vesna Matijević: "80 posto moždanih udara može se spriječiti i pri tome glavnu ulogu imaju same pacijentice"

Dan crvenih haljina ima za cilj educirati o simptomima i potrebi brzog reagiranja kod simptoma moždanog udara čime se smrtnost i posljedice moždanog udara mogu značajno smanjiti.

Sanja Musić Milanović u crvenoj haljini Sanja Musić Milanović obilježila je Dan crvenih haljina (Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan)

Sanja Musić Milanović nosi čizme savršene za posao, ali i kavu s prijateljicama Sanja Musić Milanović u kariranom odijelu i crnim čizmama - 4 Sanja Musić Milanović u kariranom odijelu i crnim čizmama - 6 Sanja Musić Milanović u kariranom odijelu i crnim čizmama - 2 +2 Sanja Musić Milanović u kariranom odijelu i crnim čizmama - 1 10 odličnih izdanja Sanje Musić Milanović otkad je postala prva dama Sanja Musić Milanović 5. siječnja 2020. godine Sanja Musić Milanović na inauguraciji u veljači 2020. Zoran Milanović i Sanja Musić Milanović u studenom 2022. na večeri za španjolski kraljevski par +7 Sanja Musić Milanović i kraljica Letizia u Zagrebu u studenom 2022.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju