Najbolja prijateljica vam se zaručila i pred vama je period ispunjen slavljem, suzama radosnicama, zagrljajima, emotivnim cviljenjima... Očekivano, izabrala vas je za kumu i najednom se uz gomilu sreće pojavila i gomila stresa. Između ostalog dobili ste vrlo bitan zadatak - organizirati djevojačku zabavu koja bi trebala staviti "točku na i" bitnog dijela njezina života.

Sigurni smo da za svoju najbolju prijateljicu želite isplanirati savršenu zabavu koja će biti nezaboravna za sve koji se na njoj pojave, ali želju za savršenostvom prati i gomila stresa, pogotovo ako ste se u ovoj ulozi našli prvi put.

Zato prije nego se počnete zamarati detaljima i gubiti u idejama kojih je internet prepun, pročitajte nekoliko korisnih savjeta koji će vam na samom početku pomoći na vašem putu da dobijete titulu kume godine.

1. Imajte na umu budžete uzvanica. Bez dobrog planiranja djevojačka zabava može se pretvoriti u jednu skupu avanturu pa prije početka planiranja provjerite financijsku situaciju djevojaka koje vaše prijateljica želi uz sebe taj dan kako bi zabava svačijem novčaniku ostala u lijepom sjećanju.

2. Odaberite mjesto i plan koji će se svidjeti mladoj. Možda ste već puni ideja koje su zapravo vaše želje, ali prilikom planiranja mjesta i aktivnosti ovaj put neka na prvom mjestu bude vaša najbolja prijateljica jer ova zabava mora se vrtjeti oko nje.

3. Isplanirajte kako će svi stići na lokaciju. Ako se odlučite za vikend putovanje, morate se pobrinuti da znate kako će svi stići na destinaciju (i pritom mislite i na točku broj jedan). Dogodit će najčešće da nisu sve prijateljice u istom mjestu pa učinite to putovanje što jednostavnijim za sve sudionice.

4. Odlučite koliko će sve skupa trajati. Kada počnete s planiranjem, definirajte kakvu zabavu želite organizirati. To neka vam bude među prvim koracima. Prije daljnjeg planiranja morate znati koliko će sve trajati.

5. S djevojkama koje dolaze na zabavu provjerite je li im vaša najbolja prijateljica "nabacivala" neke ideje. Uz pretpostavku da želite da djevojačka zabava bude savršena kombinacija onoga što vaša prijateljica želi i pokojeg ugodnog iznenađenja, ispitajte pozvane djevojke imaju li neke ideje i još bolje - je li im možda vaša najbolja frendica spominjala što bi htjela.

6. Neka vam upravo mladenka pomogne sa sastavljanjem popisa uzvanica jer možda uz sebe želi neke prijateljice koje vama neće pasti na pamet. I ne zaboravite popisati sve kontakte svih djevojaka koje želi uz sebe.

7. Napravite grupni razgovor s uzvanicama. Vi možda jeste glavna i odgovorna osoba kada je u pitanju planiranje ove zabave, ali pomoć će vam dobro doći. Grupni razgovor idealno je rješenje.

8. Budite izravni s vašom najboljom prijateljicom. Ako ste u nedoumici pitajte ju kakvu zabavu želi, a onda iznenađenja i detalje zadržite za sebe. Uostalom, i ona će imati cijeli popis stvari kojima će se morati baviti uoči vjenčanja.

I to je to - ono što je najbitnije je da se u gomili svega ne zaboravite dobro zabaviti.

A kada dođe vrijeme za odabir haljine za veliki dan - ovdje provjerite 5 komada u kojima se (ne) smijete pojaviti na vjenčanju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju