Šestog dana mjeseca prosinca svoj imendan slave sve osobe s imenom Nikolina i Nikola. U nastavku saznajte više o tim imenima.

Ime Nikola i ženska izvedenica Nikolina dolaze od starog grčkog imena Nikolaos, nastalog od riječi nike (pobjeda) i laos (narod).

Prema numerologiji, osobe koje nose to ime vrlo su staložene i posvećene gradnji svojeg života na čvrstim temeljima sazdanima od reda, rada i discipline. Cijene istinu, pravdu i ljude koji također žive u skladu s tim vrijednostima.

Imena Nikola i ženska izvedenica Nikolina dolaze od starog grčkog imena Nikolaos.

Vrlo su praktične te znaju štedjeti. Zbog njihove fokusiranosti na red mnogi će ih proglasiti previše opreznima i konzervativnima.

Nikoline i Nikole ne vole dramu. Privlači ih mirno i stabilno okruženje u kojem se osjećaju sigurno i u kojem mogu slijediti svoj put.

Njihove su slabosti odgađanje, odugovlačenje i oklijevanje. Ne vole promjene i odupiru im se, ali kada se napokon i uhvate ukoštac s njima, onda će učiniti sve kako bi što prije vratile stabilnost u svoj život.

Ne vole otkrivati svoje prave osjećaje i stavove, ali to im se često obija o glavu jer imaju osjećaj da ih nitko ne razumije, a to se događa upravo zbog toga što su ponekad tajnoviti.

Sanjaju duboku i istinsku ljubav, suživot s osobom koja će im biti vjerna.

Među slavnim ženama koje danas slave imendan jesu glumica Nicole Kidman, pjevačice Nicole Scherzinger i Nina Badrić te glumica Nina Violić.

Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina?

Leona Kakve su osobe koje nose ime Leona?

Darija Kakve su osobe koje nose ime Darija?

Irena Kakve su osobe koje nose ime Irena?

Sonja Kakve su osobe koje nose ime Sonja?

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra

Helena Kakve su žene koje nose ime Helena?

Antonija Kakve su osobe koje nose ime Antonija?

Lidija Razumna, jaka i samostalna: Što sve označava ime Lidija?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju