Ako želite izgledati mlađe, detalj koji vam može pomoći svakako je kosa. Frizura je ta koja može sakriti bore, naglasiti vaše oči, pa i zategnuti lice...

Galerija

Da frizura može pomladiti osobu, slaže se i Nikolina Perković iz Frizerskog studija Nikas.

Da, dobro odabrani tip šiški zaista pomlađuje, slojevito šišanje uz lice pomlađuje zato što lepršavi i razigrani pramenovi omekšavaju konture lica i otvaraju ga.

Visoki rep ili niska punđica isto tako otvaraju lice, rekla je i dodala da kod bojenja pak treba pripaziti na ten i oči, ali svakako ići na svjetlije, pa čak i toplije tonove jer licu daju svježinu.

Smeđe tonove dobro je dopuniti svjetlijim pramenovima kao što su naprimjer boja karamele, bež, bakrena... jer će ta igra svijetlog i tamnog dati mekoću i svježinu licu, objasnila je.

Mi smo u nastavku izdvojili nekoliko frizura koje mogu biti itekako uspješne u "skidanju godina". Ako ste u potrazi za promjenom, možda se baš među njima krije i opcija za vas.

LOB

Kosa koja lagano dotiče ramena, po mogućnosti oblikovana u blage valove svakako je jedna od onih kojima se postiže mladenačkiji izgled. Ako imate tanku kosu, ovakva frizura dat će joj punoću i volumen koji će također odraditi svoj dio posla.

BOB

Kraća kosa automatski vam daje samouvjereniji i mladenačkiji izgled, smatraju stručnjaci za kosu. Moderni bob uokvirit će vaše lice i poglede usmjeriti prema vašim najboljim atributima.

Heller Mirren nosi bob
Heller Mirren nosi bob (Foto: Getty Images)

ŠIŠKE

Supermoć šiški jest ta da su najlakše rješenje za one koji žele prikriti bore na čelu. Naravno, šiške s kojima želite "skinuti godine" moraju biti pametno odrezane. Zato se obvezno za pomoć obratite svojoj frizerki, nemojte eksperimentirati. Jedna su opcija šiške koje nosite ravno, a druga šiške na stranu. U dogovoru s frizerkom odaberite najbolju opciju za sebe.

Sienna Miller
Sienna Miller (Foto: Getty Images)

ZAČEŠLJANA KOSA

Zaglađena kosa stavljena iza ušiju, bez obzira na to je li skupljena u rep ili nisku punđu, naglašava jagodice i osigurava mladenački izgled.

Jedna od najboljih opcija koja zateže lice i podiže obrve i oči svakako je visoki rep, koji je idealno rješenje i za dane kada vam se ne da prati kosu.

Jennifer Lopez voli visoki rep
Jennifer Lopez voli visoki rep (Foto: Getty Images)

PIXIE

Šik kratko ošišana kosa izvrstan je odabir bez obzira na dob i ciljeve. Za takve pothvate potrebna je i mala doza hrabrosti, ali jednom kad se ošišate, uz malo voska za kosu imat ćete frizuru s kojom ćete izgledati kao curica.

Halle Berry voli pixie
Halle Berry voli pixie (Foto: Getty Images)

DUGA KOSA KOJA UOKVIRUJE LICE

Ako ste među onima koji se ne žele odreći dužine, to je sasvim u redu. Neka vas vaša frizerka ošiša tako da vam pramenovi kose uokviruju lice.

Na koji će to način učiniti, ovisi o tipu kose, a najbolji odgovor na to pitanje dat će osoba koja se brine za vašu kosu.

Julia Roberts ne odustaje od duge kose
Julia Roberts ne odustaje od duge kose (Foto: Getty Images)

MLADENAČKI VALOVI

Dok ravna kosa bez volumena može pridonijeti umornijem izgledu, kosa oblikovana u blage valove osigurat će vam opušteniji, mladenački izgled.

Valovita kosa trend je koji ženama, čini se, nikada neće dosaditi, posebno kada znamo da nas vrlo lako mogu i pomladiti.

Heidi Klum velika je ljubiteljica valovite kose
Heidi Klum velika je ljubiteljica valovite kose (Foto: Getty Images)