Ako želite izgledati mlađe, detalj koji vam može pomoći svakako je kosa. Frizura je ta koja može sakriti bore, naglasiti vaše oči, pa i zategnuti lice...

Da frizura može pomladiti osobu, slaže se i Nikolina Perković iz Frizerskog studija Nikas.

Da, dobro odabrani tip šiški zaista pomlađuje, slojevito šišanje uz lice pomlađuje zato što lepršavi i razigrani pramenovi omekšavaju konture lica i otvaraju ga.

Visoki rep ili niska punđica isto tako otvaraju lice, rekla je i dodala da kod bojenja pak treba pripaziti na ten i oči, ali svakako ići na svjetlije, pa čak i toplije tonove jer licu daju svježinu.

Smeđe tonove dobro je dopuniti svjetlijim pramenovima kao što su naprimjer boja karamele, bež, bakrena... jer će ta igra svijetlog i tamnog dati mekoću i svježinu licu, objasnila je.

Mi smo u nastavku izdvojili nekoliko frizura koje mogu biti itekako uspješne u "skidanju godina". Ako ste u potrazi za promjenom, možda se baš među njima krije i opcija za vas.

Slika nije dostupna Rez se isplatio: Slavne žene koje su se preporodile kad su skratile kosu

Slika nije dostupna Svemogući bob: Verzija popularne frizure idealna za one koji se prvi put ovako šišaju

LOB

Kosa koja lagano dotiče ramena, po mogućnosti oblikovana u blage valove svakako je jedna od onih kojima se postiže mladenačkiji izgled. Ako imate tanku kosu, ovakva frizura dat će joj punoću i volumen koji će također odraditi svoj dio posla.

BOB

Kraća kosa automatski vam daje samouvjereniji i mladenačkiji izgled, smatraju stručnjaci za kosu. Moderni bob uokvirit će vaše lice i poglede usmjeriti prema vašim najboljim atributima.

ŠIŠKE

Supermoć šiški jest ta da su najlakše rješenje za one koji žele prikriti bore na čelu. Naravno, šiške s kojima želite "skinuti godine" moraju biti pametno odrezane. Zato se obvezno za pomoć obratite svojoj frizerki, nemojte eksperimentirati. Jedna su opcija šiške koje nosite ravno, a druga šiške na stranu. U dogovoru s frizerkom odaberite najbolju opciju za sebe.

ZAČEŠLJANA KOSA

Zaglađena kosa stavljena iza ušiju, bez obzira na to je li skupljena u rep ili nisku punđu, naglašava jagodice i osigurava mladenački izgled.

Jedna od najboljih opcija koja zateže lice i podiže obrve i oči svakako je visoki rep, koji je idealno rješenje i za dane kada vam se ne da prati kosu.

Slavne brinete s plavim pramenovima - 5 Efekt osunčane kose: 10 dokaza da smeđa kosa obožava plave pramenove

Slika nije dostupna Kosa ne čini čovjeka, ali… 15 loših frizura koje ne možemo oprostiti slavnim frajerima

PIXIE

Šik kratko ošišana kosa izvrstan je odabir bez obzira na dob i ciljeve. Za takve pothvate potrebna je i mala doza hrabrosti, ali jednom kad se ošišate, uz malo voska za kosu imat ćete frizuru s kojom ćete izgledati kao curica.

DUGA KOSA KOJA UOKVIRUJE LICE

Ako ste među onima koji se ne žele odreći dužine, to je sasvim u redu. Neka vas vaša frizerka ošiša tako da vam pramenovi kose uokviruju lice.

Na koji će to način učiniti, ovisi o tipu kose, a najbolji odgovor na to pitanje dat će osoba koja se brine za vašu kosu.

MLADENAČKI VALOVI

Dok ravna kosa bez volumena može pridonijeti umornijem izgledu, kosa oblikovana u blage valove osigurat će vam opušteniji, mladenački izgled.

Valovita kosa trend je koji ženama, čini se, nikada neće dosaditi, posebno kada znamo da nas vrlo lako mogu i pomladiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju