Među deset najvećih trendova koji će se nositi u 2019. godini jesu i odijela u jarkim bojama.

 

Galerija

Nosit će se, između ostalog, predimenzionirani sakoi spareni s hlačama širokih nogavica, a kada su u pitanju boje - istaknut će se već spomenute jarke nijanse.

Police trgovina već su popunjene komadima iz novih kolekcija, među kojima su i spomenuta odijela u žarkim žutim, zelenim, crvenim, narančastim, koraljnim nijansama.

Odijela odavno nisu rezervirana samo za poslovne prilike i svoje mjesto sve češće pronalaze na crvenim tepisima, a mnoge slavne dame pokazale su više puta da jednostavno ne mogu odoljeti dobrom sakou i hlačama.

Da žene sve više vole odijela, slaže se i modni dizajner i stilist Ivan Friščić, koji stoji iza domaćeg modnog brenda DeLight, koji je prepoznatljiv i po odijelima.

Kad govorimo konkretno o DeLightu, mi smo uspjeli naći nekoliko modela odijela koje ženama svih građa stvarno stoje, rekao je dizajner. 

DeLight, odijelo (Foto: Karmen Poznić)
DeLight, odijelo (Foto: Karmen Poznić)

Kakvo odijelo odabrati?

Odgovarajući na pitanje na što paziti prilikom odabira odijela, rekao je da višim i vitkijim ženama savršeno pristaju odijela koja imaju trapez-hlače, dok s druge strane, nižim ženama preporučuje one mrkva-kroja koji će izdužiti nogu, ali neće naglasiti nedostatke.

To su sve detalji koji ženama daju samopouzdanje i povjerenje u odijelo jer se u kvalitetnom odijelu osjeća udobnije, kaže dizajner, koji se u potpunosti slaže s tvrdnjom da dobro odijelo može zamijeniti haljinu u svakoj prilici.

Veliki broj žena kupuje odijela za svečanije prilike, pa čak i svadbe, jer u ponudi imamo odijela sa šljokicama.

Prodajemo dvsotruko više odijela nego haljina, što je dokaz da se trend stvarno promijenio, rekao nam je dizajner i dodao kako je samo bitno da žena nađe dobar model koji joj dobro stoji.

Vjeruje da će trend biti sve veći i da će se odijela sve više pojavljivati na crvenim tepisima.

Mislim da je ovo jedan od trendova koji će jednim dijelom obilježiti ovo desetljeće ili barem ovih nekoliko godina, dodaje.

Višim i vitkijim ženama savršeno pristaju odijela koja imaju trapez hlače, dok nižim ženama pristaju one mrkva kroja.

Na kraju smo se dotaknuli i boja odijela. Friščić objašnjava kako se trenutno rade modeli u bojama zbog ljeta, a trend je takav da se za ljeto koriste cvjetni uzorci i jarke boje, dok su za zimu rezervirani zagasitiji tonovi te pepita i karirani uzorci.

Zbog svega navedenog odijela imaju zasluženo mjesto u ženskoj garderobi, a vjerujemo da će se u mnogim ormarima naći mjesta i za komade iz novih kolekcija.

Osim odijela koja su u trendu, trgovine u ponudi imaju i modele za ljubiteljice klasike, u ne tako upadljivim bojama. Dio ponude pogledajte u našoj galeriji.

Pogledajte i preostalih devet trendova koji će se uz odijela nositi u 2019. godini