Među deset najvećih trendova koji će se nositi u 2019. godini jesu i odijela u jarkim bojama.

  Galerija Ružičasto odijelo lijepo će se prilagoditi u razne proljetne prigode Topshop - sako i hlače, 71 funta (603,88 kn) Massimo Dutti - sako, 1295 kn; hlače, 599 kn +4 H&M - sako, 29,99 eura (222, 68 kn); hlače, 24,99 eura (185, 55 kn)

Nosit će se, između ostalog, predimenzionirani sakoi spareni s hlačama širokih nogavica, a kada su u pitanju boje - istaknut će se već spomenute jarke nijanse.

Police trgovina već su popunjene komadima iz novih kolekcija, među kojima su i spomenuta odijela u žarkim žutim, zelenim, crvenim, narančastim, koraljnim nijansama.

Odijela odavno nisu rezervirana samo za poslovne prilike i svoje mjesto sve češće pronalaze na crvenim tepisima, a mnoge slavne dame pokazale su više puta da jednostavno ne mogu odoljeti dobrom sakou i hlačama.

Da žene sve više vole odijela, slaže se i modni dizajner i stilist Ivan Friščić, koji stoji iza domaćeg modnog brenda DeLight, koji je prepoznatljiv i po odijelima.

Kad govorimo konkretno o DeLightu, mi smo uspjeli naći nekoliko modela odijela koje ženama svih građa stvarno stoje, rekao je dizajner. 

Kakvo odijelo odabrati?

Odgovarajući na pitanje na što paziti prilikom odabira odijela, rekao je da višim i vitkijim ženama savršeno pristaju odijela koja imaju trapez-hlače, dok s druge strane, nižim ženama preporučuje one mrkva-kroja koji će izdužiti nogu, ali neće naglasiti nedostatke.

To su sve detalji koji ženama daju samopouzdanje i povjerenje u odijelo jer se u kvalitetnom odijelu osjeća udobnije, kaže dizajner, koji se u potpunosti slaže s tvrdnjom da dobro odijelo može zamijeniti haljinu u svakoj prilici.

Veliki broj žena kupuje odijela za svečanije prilike, pa čak i svadbe, jer u ponudi imamo odijela sa šljokicama.

Prodajemo dvsotruko više odijela nego haljina, što je dokaz da se trend stvarno promijenio, rekao nam je dizajner i dodao kako je samo bitno da žena nađe dobar model koji joj dobro stoji.

Vjeruje da će trend biti sve veći i da će se odijela sve više pojavljivati na crvenim tepisima.

Mislim da je ovo jedan od trendova koji će jednim dijelom obilježiti ovo desetljeće ili barem ovih nekoliko godina, dodaje.

Višim i vitkijim ženama savršeno pristaju odijela koja imaju trapez hlače, dok nižim ženama pristaju one mrkva kroja.

Na kraju smo se dotaknuli i boja odijela. Friščić objašnjava kako se trenutno rade modeli u bojama zbog ljeta, a trend je takav da se za ljeto koriste cvjetni uzorci i jarke boje, dok su za zimu rezervirani zagasitiji tonovi te pepita i karirani uzorci.

Zbog svega navedenog odijela imaju zasluženo mjesto u ženskoj garderobi, a vjerujemo da će se u mnogim ormarima naći mjesta i za komade iz novih kolekcija.

Osim odijela koja su u trendu, trgovine u ponudi imaju i modele za ljubiteljice klasike, u ne tako upadljivim bojama. Dio ponude pogledajte u našoj galeriji.

Pogledajte i preostalih devet trendova koji će se uz odijela nositi u 2019. godini

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju