Pripreme za vjenčanje znaju biti izvor velikog stresa, a osoba koja vam cijelo vrijeme drži leđa, smiruje vas nakon što vam ni 24. vjenčanica koju ste probali nije dobra, traži najbolju osobu za uređenje sale kad vi više nemate snage, organizira djevojačku zabavu i zapravo pazi na svaki detalja (skoro) jednako koliko i vi je vaša kuma, vaša najbolja prijateljica koja s vama dijeli i dobro i zlo na putu do vašeg velikog dana.

Kada veliki dan napokon dođe i svaki detalj sjedne na svoje mjesto, nije nimalo čudno da svojoj najboljoj prijateljici i kumi želite dati poklon kojim će te joj dodatno dati do znanja koliko vam je značilo imati je uz sebe.

No, lako je moguće da se nakon mjeseci priprema dogodi da jednostavno ostanete bez ideje zbog čega vam donosimo sedam prijedloga što pokloniti vašoj vjenčanoj kumi:

1. ALBUM S VAŠIM ZAJEDNIČKIM FOTOGRAFIJAMA

Ovo je poklon zbog kojeg će vašoj kumi sigurno biti toplo oko srca. Prekopajte vašu arhivu i izvučite najbolje i najdraže zajedničke fotografije, od vaših početaka do današnjih dana, izradite ih i složite u fotoalbum.

Napišite i posvetu i imate poklon s kojim sigurno nećete pogriješiti, a umjesto albuma možete kupiti i lijepu ukrasnu kutijicu i fotografije staviti u nju.

2. KNJIŽICA USPOMENA I ZAHVALNOSTI

Ovo je još jedan poklon koji će zahtijevati malo više vašeg vremena i truda, ali će sigurno oduševiti, raznježiti, a, lako moguće, i rasplakati vašu kumu. Izradite joj knjižicu koju ćete ispuniti vašim uspomenama i razlozima zbog kojih ste sretni i zahvalni jer ju imate za prijateljicu.

Neke stranice možete ispuniti transkriptima vaših poruka jer tu sigurno ima svakakvog materijala.

Dakle, sjedite, dobro razmislite i krenite ispunjavati stranice najljepšim trenucima vašeg prijateljstva.

Neke stvari mladenka ne smije tražiti od svoje kume Tri stvari koje mladenka ne smije tražiti od svoje vjenčane kume

Vjenčanje Osam osoba koje ne morate pozvati na svoje vjenčanje

3. (PERSONALIZIRANI) NAKIT

Narukvica, prsten, lančić... odluka je na vama jer ste ipak vi ta koja svoju najbolju prijateljicu poznaje u dušu.

Kada padne odluka i kupite komad nakita, ako na njemu ima dovoljno mjesta, ugravirajte nešto što će ga učiniti još ljepšom uspomenom. To mogu biti vaši inicijali, datum vjenčanja ili nešto interno što samo vas dvije razumijete.

4. DAN/VIKEND U WELLNESU

Vi ste bili pod stresom, ali pod stresom je bila i vaša kuma. Jednako kao što vi jedva čekate medeni mjesec, tako će se i vaša kuma sigurno obradovati danu ili vikendu koji će biti posvećen samo njoj.

Zato je wellnes idealan odabir za poklon i nešto čime ćete sigurno obradovati svoju srodnu dušu.

5. KUĆNI OGRTAČ

Ako svojoj kumi kupite mekani, udobni ogrtač, na kraju dana, posebno onog napornog, zavući će se u njega i usput se prisjetiti dana u kojem je vaša veza postala još čvršća.

6. VINO I ČAŠE ZA VINO

Ovim poklonom vašoj prijateljici i kumi dajte do znanja da vaše zajedničke večeri uz bocu vina nisu prošlost i da računate da ćete joj upravo vi praviti društvo kada odluči otvoriti bocu koju ste joj poklonili, a lijepe čaše bit će malo dugotrajnija uspomena na dan koji biste teško preživjeli bez nje.

\'S poza\' često se može vidjeti na crvenom tepihu "S-poza": Trik s kojim ćete uvijek ispasti dobro na fotografijama

7. POLAROID (INSTANT) FOTOAPARAT

Ovo je idealan poklon za kume koje vole fotografiju i uspomene. Osim toga, nešto je posebno šarmantno u opciji da uspomene zabilježite polaroid fotoaparatom koji je lijep i ima neki vintage štih koji ga čini još posebnijim.

Osim poklona za kumu, morate se pobrinuti i za zahvalnice za goste. Ako želite da one budu malo drugačije pogledajte i:

Kad ne želite zahvaliti fotografijom: 10 ideja po kojima će gosti pamtiti vaše vjenčanje Srećke za lutriju Kaktus kao zahvalnica Lavanda u epruveti +7 Personalizirane čokoladice
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju