Serija "Djevojke na zadatku" (u originalu "Rizzoli & Isles") odavno je osvojila srca gledatelja, pa se reprize prve sezone ponovno prikazuju na Doma TV-u. Kriminalistička serija od sedam sezona originalno se emitirala od 2010. do 2016., a glavna glumica Angie Harmon u ulozi nepokolebljive i prekrasne Jane Rizzoli postala je jedna od najomiljenijih televizijskih detektivki.

Galerija Glumica Angie Harmon utjelovila je detektivku Jane Rizzoli u seriji 'Djevojke na zadatku' Angie Harmon i Sasha Alexander kao Jane Rizzoli i Maura Isles u seriji 'Djevojke na zadatku' Angie Harmon s kćeri Finley Faith Sehorn 2022. godine +10 Angie Harmon s kćerima Avery i Emery 2017. godine

Zanimljivo je da je rođena Teksašanka Angie Harmon glumiti počela nakon što ju je David Hasselhoff primijetio u avionu tijekom leta. Dobila je glavnu ulogu Ryan McBride u seriji "Baywatch Nights", a u kasnim devedesetima pridružila se seriji "Zakon i red" u kojoj je odglumila Abigail M. Carmichael. Kada joj je bila ponuđena uloga Trinity u blockbusteru "Matrix" iz 1999. Harmon ju je odbila, a uloga je na kraju pripala Carrie-Anne Moss.

Angie Harmon, David Hasselhoff i Donna D'Errico u seriji 'Baywatch Nights' Angie Harmon, David Hasselhoff i Donna D'Errico u seriji 'Baywatch Nights' (Foto: Guliver image)

U romantičnoj komediji "Povjerljivo" iz 2001. glumila je s Charlijem Sheenom i Denise Richards, a sporednu rolu odigrala je u špijunskoj komediji "Agent Cody Banks" s Frankijem Munizom u glavnoj ulozi. Cuba Gooding Jr. i James Woods bili su joj kolege u političkoj drami "End Game" iz 2006. te se iste godine pojavila u hvaljenom vesternu "Seraphim Falls" s Anjelicom Huston, Liamom Neesonom i Pierceom Brosnanom.

Glumica i model Angie Harmon, punog imena Angela Michelle Harmon, rođena je 10. kolovoza 1972. u gradu Highland Park blizu Dallasa. Njezin otac Lawrence Paul Harmon je njemačkog, irskog, škotskog i velškog porijekla, dok su preci njezine majke Daphne Demar Caravageli iz Grčke. Roditelji su se razveli dok je Angie još bila mala.

Angie Harmon s kćeri Finley Faith Sehorn 2022. godine Angie Harmon s kćeri Finley Faith Sehorn 2022. godine (Foto: Guliver image)

I majka i otac bili su modeli, a i Angie je bila dječja model te je s 15 godina pobijedila na natjecanju za modele časopisa Seventeen. Nakon toga potpisala je za njujoršku modeling agenciju IMG Models te se pojavila na naslovnicama časopisa Cosmopolitana, ELLE i Esquirea. Pohađala je srednju školu Highland Park u kojoj je bila članica ženske navijačke skupine Highland Belles. U ranim devedesetima imala je uspješnu karijeru modela i nosila je revije za Calvina Kleina, Giorgia Armanija i Donnu Karan.

Svog supruga Jasona Sehorna, igrača američkog nogometa i člana kluba New York Giants, upoznala je na utakmici. Jason ju je 13. ožujka 2000. zaprosio na televiziji u talk showu Jaya Lenoa. Tijekom glumičina gostovanja kod Lenoa Sehorn je usred programa izašao na pozornicu, kleknuo i zaprosio je. Angie je rekla da, a zatim je i njezin otac izašao na pozornicu i dao svoj blagoslov. Jason Sehorn prosidbu je u tajnosti dogovorio s ekipom emisije "The Tonight Show with Jay Leno".

Angie Harmon s bivšim suprugom Jasonom Sehornom s kojim ima tri kćeri Angie Harmon s bivšim suprugom Jasonom Sehornom s kojim ima tri kćeri (Foto: Guliver image)

Par se vjenčao 9. lipnja 2001. te imaju tri kćeri, 20-godišnju Finley Faith, 18-godišnju Avery Grace i 15-godišnju Emery Hope. U studenom 2014. Harmon i Sehorn objavili su da se razilaze te su se službeno razveli 2016. nakon 15 godina braka. Novu ljubavnu sreću glumica je pronašla s glumcem Gregom Vaughanom za kojeg se zaručila dan nakon Božića 2019. godine.

Zvijezda serije "Djevojke na zadatku" 2013. godine imenovana je za ambasadoricu UNICEF-a.

Njezina srednja kći Avery gostovala je u "Djevojkama na zadatku" kao djevojčica koja prodaje lažne srećke za tombolu. Harmon nije opaka samo kao bostonska detektivka Jane Rizzoli u popularnoj seriji, već svoju borbenu stranu i upornost pokazuje i u stvarnom životu te trenira taekwondo i boks, što pridonosi fantastičnoj liniji i mladolikom izgledu tamnokose ljepotice. Kako je suditi prema fotografijama koje objavljuje na svom Instagramu, glumica također obožava konje i bavi se jahanjem, dok za kućnog ljubimca ima – vjevericu.

U zajedničkom intervjuu 2011. godine njezina kolegica iz serije Sasha Alexander, koja glumi forenzičaku dr. Mauru Isles, opisala je Harmon kao - uragan Angie.

Kad Angie uđe u sobu, ona je poput sile prirode. Ja sam otvorena osoba, ali nimalo kao ona. Angie je cura iz Teksasa skroz naskroz. I sve u vezi s njom - njezino srce, energija, smisao za humor, njezina veličina - sve je veće od života. Angie je u horoskopu lav, ja sam bik. Imamo različite energije, ali dijelimo jednak smisao za humor i volimo se zabavljati dok radimo. Ali ponekad moram reći 'Ššššš! Moram ovaj tekst dobro iznijeti. Pa možeš li na trenutak prestati plesati?', ispričala je Sasha Alexander.

Angie Harmon i Sasha Alexander kao Jane Rizzoli i Maura Isles u seriji 'Djevojke na zadatku' Angie Harmon i Sasha Alexander kao Jane Rizzoli i Maura Isles u seriji 'Djevojke na zadatku' (Foto: Profimedia)

Unatoč potpuno različitim osobnostima, Alexander i Harmon i privatno su dobre prijateljice, baš kao i njihovi likovi forenzičarke Isles i detektive Rizzoli.

Snažan i neustrašiv ženski dvojac osvojio je srca i simpatije televizijske publike.

Upravo zbog naših razlika uživamo u međusobnom društvu. Niti jedna moja prijateljica nije poput mene. Kada bi svi moji prijatelji bili poput mene, mislim da bi nam brzo postalo dosadno, otkrila je Angie Harmon, koja je za ulogu omiljene televizijske detektivke 2015. osvojila nagradu People's Choice Awards.

Angie Harmon na dodjeli nagrada Screen Actors Guild 2011. godine Angie Harmon na dodjeli nagrada Screen Actors Guild 2011. godine (Foto: Guliver image)

Proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush, a u stvarnom životu mama je dvojice autističnih dječaka Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 5 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 4 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 1 +4 Glumica Kathryn Morris proslavila se ulogom detektivke Lilly Rush u kriminalističkoj seriji 'Zaboravljeni slučaj' - 3

Jamie Lee Curtis: Holivudska zvijezda koja dokazuje da su najbolje stvari u životu – tek pred nama Jamie Lee Curtis Jamie Lee Curtis kao mala beba sa starijom sestrom Kelly i roditeljima Jamie Lee Curtis sa suprugom Christopherom Guestom 1992. godine +6 Jamie Lee Curtis u Noći vještica 1978. godine

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju