Sjećate li se manifesta o tajicama koji je 2015. godine izazvao veliku raspravu o primjerenosti jednog od ženama najdražih odjevnih komada? Tada je na internetu osvanula stranica posvećena učvršćivanju ideje da tajice nisu hlače i ne smiju se nositi samostalno, kao zamjena za hlače.

Galerija Fendi, proljeće/ljeto 2019. Chanel, proljeće/ljeto 2019. Tajice modne kuće Dolce & Gabbana +1 Tajice modne kuće Dolce & Gabbana

Nošenje tajica umjesto hlača je užasno. U kontekstu sporta, baleta i renesansnih sajmova funkcioniraju kao prikladno pokrivalo za noge, ali i dalje nisu hlače. Ne, ne postoje aktivnosti koje će tajice transformirati u hlače, navedeno su samo povijesno prihvaćene situacije u kojima je u redu biti bez hlača. Tajice umjesto hlača ništa ne ostavljaju mašti na volji i uvreda su onima koji ne žele biti upoznati s najintimnijim detaljima susjedina tijela, pisalo je u manifestu.

Fendi, proljeće/ljeto 2019. Fendi, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Profimedia)

Iako se većina modnih stručnjaka slagala s ovim mišljenjem i govorila je kako tajice u svim nesportskim prigodama treba nositi ispod haljina i tunika, u međuvremenu su novi trendovi poprilično promijenili stav o tajicama, pogotovo kada smo ih kao samostalan komad počeli viđati u kolekcijama poznatih modnih kuća poput Chanela, Fendija i drugih.

Chanel, proljeće/ljeto 2019. Chanel, proljeće/ljeto 2019. (Foto: Profimedia)

U prilog stavu da tajice itekako mogu funkcionirati kao samostalna zamjena za hlače ide i Severinino novo izdanje. Naša pjevačica na svojem službenom profilu na Instagramu objavila je galeriju fotografija na kojima nosi uistinu efektne tajice, koje bi bila šteta skrivati ispod druge odjeće.

Severina je odjenula model talijanske modne kuće Dolce & Gabbana. Tajice u crnoj boji s vrlo visokim strukom na svakoj nogavici ukrašene su upečatljivim patentnim zatvaračem koji se proteže duž cijele nogavice. U pitanju je model sa stremenom koji je Severina nosila preko lakiranih crvenih štikli i kombinirala s kratkim smeđim prslukom.

Tajice modne kuće Dolce & Gabbana Tajice modne kuće Dolce & Gabbana (Foto: Saks Fifth Avenue)

Tajice modne kuće Dolce & Gabbana Tajice modne kuće Dolce & Gabbana (Foto: Saks Fifth Avenue)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju