Svečanom dodjelom nagrada završeno je 75. izdanje Filmskog festivala u Cannesu. Žiri pod vodstvom francuskog glumca Vincenta Lindona dodijelio je Zlatnu palmu filmu "Triangle of Sadness" švedskog redatelja Rubena Ostlunda. Grand Prix podijelila su dva filma, "Close" Lukasa Dhonta i "Stars at Noon" Claire Denis.

Galerija Eva Longoria Bella Hadid Katherine Langford +4 Ashley Graham

Najboljim redateljem proglašen je Park Chan-wook za film "Heojil Kyolshim", nagradu za najbolju glumicu osvojila je Zar Amir Ebrahimi za izvedbu u filmu "Holy Spider", a južnokorejski glumac Song Kang-ho (zvijezda filma "Parazit") proglašen je najboljim glumcem zahvaljujući još jednoj briljantnoj ulozi u filmu "Broker".

I dok filmofili raspravljaju o tome jesu li nagrade zasluženo otišle u ruke laureata, modni znalci raspravljaju o najboljim modnim izdanjima koja smo imali prilike vidjeti tijekom održavanja najprestižnijeg filmskog festivala.

Sharon Stone u Cannesu Cannes vs. Oscari: 15 dokaza da je kanski crveni tepih ove godine pobijedio oskarovski

Brojne poznate dame iz filmske i zabavne industrije prošetale su festivalskom promenadom u fantastičnim kreacijama cijenjenih dizajnera, uz nezaobilazan dodatak spektakularnog nakita luksuznih draguljarskih kuća. Naravno, svaki stajling kompletiran je make up-om i frizurom koje su za njih osmislili vrhunski vizažisti i frizeri.

Svaki put kada se divite nekom izdanju poznatih dama, sjetite se kako iza njega stoji veliki tim stručnjaka koji imaju samo jedan zadatak - pretvoriti svoju klijenticu u zvijezdu crvenog tepiha.

Tilda Swinton u Cannesu Pogodak ili promašaj? Nesvakidašnja haljina iz Cannesa podijelila mišljenja

Da nema stilista, vizažista i frizera, većinu tih dama ne biste ni prepoznali do prođete pored njih na ulici, a fotografije nastale prilikom njihova odlaska iz Cannesa najbolji su dokaz za ovu tvrdnju.

Manekenka Adriana Lima podigla je najviše prašine na 75. izdanju festivala zahvaljujući odvažnim haljinama koje su pomakle granice trudničke mode.

Adriana Lima u Cannesu Adriana Lima u Cannesu (Foto: Profimedia)

Znatiželjni paparazzi naposljetku su je ulovili na aerodromu u Nici u vrlo ležernoj kombinaciji. Odjevena u običnu majicu kratkih rukava, široke hlače i tenisice, bez frizure i šminke, Adriana se odmarala od glamura koji nam je servirala na crvenom tepihu.

Zavirite u galeriju i pogledajte kako druge slavne dame izgledaju kad nestane glamura.

Adriana Lima Adriana Lima (Foto: Profimedia/Guliver Images/AFP)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju