Prema katoličkom kalendaru, 12. ožujka jedan je od dana kad je zapisano ime Bernard, pa sve Bernarde danas slave imendan.

Ime Bernarda žensko je ime njemačkog podrijetla. Značenje imena je zaista duboko, a nose ga snažne žene koje vole život i znaju u njemu uživati. Ime Bernarda dolazi od staronjemačkih riječi bern, što znači 'medvjed' i hart, što znači 'snažan'.

Bernardi se teško približiti, ali kad osvojite njezino srce, imate prijateljicu za cijeli život.

Bernarde su snažne poput medvjedica, lojalne, energične, romantične i svaku životnu ulogu obavljaju besprijekorno. Predivne su majke, vjerne supruge, prijateljice koje su uvijek tu za vas, pedantne su, marljive i u svaki životni zadatak ulažu cijele sebe.

Kao učenice su odlikašice, a kasnije u životu sve vole organizirati na štreberski način. Bez dlake na jeziku reći će vam što im smeta, a iskrenost je njihova najveća vrlina.

S druge strane, izrazito su sumnjičave prirode, imaju malo povjerenja u druge ljude i puno im je lakše sve zadatke obaviti samostalno nego tražiti pomoć drugih ljudi. Bernardi se teško približiti, ali kad osvojite njezino srce, imate prijateljicu za cijeli život.

Bernarde imaju nadimke kao što su Berna, Bernardica, Bernardita ili Bernardina, a engleska inačica ovog imena je Bernadette, od koje je nastalo popularno strano ime Brenda.

Petre slave imendan 29. lipnja Otkrijte kakve su osobe koje nose ime Petra

Karmela Otkrijte sve posebnosti imena Karmela

Danijela Kakve su osobe koje nose ime Danijela?

Kristina Kakve su osobe koje nose ime Kristina?

Ana Snalažljive i odlučne: Kakve su osobe koje nose ime Ana?

Snježana Kakve su žene koje nose ime Snježana?

  Marija Marinela, Mirja, Mari... 20 verzija najčešćeg ženskog imena

Beba 50 posebnih imena iz imendanskog kalendara za djevojčice i dječake

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju