Moderna adaptacija Andersenove bajke, predstava "Snježna kraljica" , može se pogledati u kazalištu Trešnja ovog vikenda, 16. i 17. veljače.

Galerija Snježna kraljica u kazalištu Trešnja Snježna kraljica u kazalištu Trešnja Snježna kraljica u kazalištu Trešnja +0 Snježna kraljica u kazalištu Trešnja

Priču o prijateljstvu, ljubavi i odrastanju uprizorio je redatelj Paolo Tišljarić prema dramatizaciji poznate književnice, Lade Kaštelan.

Radnja se zapliće kada Kay netragom nestane, a Gerda kreće na mistično putovanje kako bi ga pronašla. Predstava obiluje plesom, pjesmom, specijalnim efektima i multimedijalnim rješenjima. Priča istovremeno prati mlade i odrasle Gerdu i Kaya.

Predstava okuplja gotovo cijeli Trešnjin glumački ansambl. U naslovnoj ulozi nastupa Senka Bulić. Kaya i Gerdu igraju Tvrtko Jurić i Ivana Bakarić, dok mladog Kaya i Gerdu igraju Luka Bulović i Dubravka Lelas. U ostalim ulogama su Tena Jeić Gajski, Aleksandra Naumov, Jure Radnić, Karla Brbić, Ana Vučak Veljača, Matija Čigir, Silvio Mumelaš, Kruno Bakota, Paško Vukasović, Ana Vilenica i Sanja Hrenar.

Scenografkinja je Irena Kraljić, kostime je osmislila Tea Bašić Erceg, glazbu Willem Miličević, scenski pokret Blaženka Kovač Carić, dok svjetlo oblikuje Vesna Kolarec.

Hoće li ovoga vikenda zalepršati koja pahulja snijega u Trešnji, provjerite 16. veljače u 17 sati i 17. veljače u 11 sati, te zakoračite u svijet čarolije i mašte. Predstava je namijenjena starijima od sedam godina.

Kazalište Trešnja našim čitateljicama dijeli 1x2 ulaznice za izvedbu u subotu i 1x2 ulaznice za izvedbu u nedjelju. Karte će osvojiti čitateljice koje daju najkreativniji odgovor na pitanje - zašto baš vi trebate osvojiti karte.

Odgovor zajedno sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i broj telefona) pošaljite na e-mail zadovoljna@novatv.hr do petka 15. veljače u 12 sati, a imena dobitnica objavit ćemo isti taj dan u 13 sati.

Dobitnice su Tihana Borić i Nives Kovačić. Čestitamo, a ostalima želimo više sreće drugi puta.

Snježna kraljica u kazalištu Trešnja Snježna kraljica u kazalištu Trešnja (Foto: Damil Kalogjera)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju