Izabel Kovačić, osnivačica modnog brenda Lunilou i supruga nogometaša Matea Kovačića, na Instagramu je objavila fotografiju na kojoj je sa svojim pratiteljima podijelila djelić svog doma.

Galerija Camaleonda je modularna sofa koja se može prilagoditi svakom prostoru Camaleonda sofa - 6 Camaleonda sofa - 5 +4 Camaleonda sofa - 4

Home, napisala je Izabel ispod fotografije na kojoj je najviše pažnje ukrala bež kutna garnitura koja se savršeno uklopila u prostor koji krase kamin, veliko zrcalo, efektni stolić i drugi zanimljivi detalji.

Ako vam se garnitura učinila poznatom, moguće je da ste ju već vidjeli negdje na Instagramu jer radi se o itekako popularnom pa i kultnom komadu namještaja.

Primjerice, Chrissy Teigen u veljači 2021. godine vjerojatno nije imala namjeru izazvati pravu ludnicu oko komada namještaja, međutim, nakon što je manekenka objavila video kojim je htjela izreklamirati svoju novu liniju odjeće i obuće za po doma, mnogi su osim šlapica komentirali i sofu na kojoj je sjedila.

Zahtijevali su informacije o komadu namještaja, a ubrzo je njegov identitet otkriven - zove se "Camaleonda" i izvorno ga je dizajnirao Mario Bellini.

Možda vam ime na prvu ne zvuči poznato, ali njegov dizajn završio je u domovima brojnih poznatih osoba. "Camaleonda" je originalno nastala 1970-ih godina i nema određeni oblik. Sastoji se od pomičnih dijelova koji se postavljaju po želji vlasnika.

Mario Bellini Mario Bellini (Foto: Profimedia)

Opisujući svoj vlastiti dizajn Bellini je svojedobno rekao da je ime spoj dvije talijanske riječi. Prva je "camaleonte", odnosno kameleon, izvanredna životinja koja je sposobna prilagoditi se svojoj okolini, a druga je "onda", odnosno val.

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata

Sustav Camaleonda Bellini je dizajnirao za tvrtku B&B Italia i bio je jedan od prvih primjera modularne sofe. Dizajn sofe je takav da se pomoću nje uvijek mogu napraviti izmjene u prostoru bez kupnje novog namještaja. Samo trebate presložiti dijelove.

U svakom slučaju Camaleonda je jako popularna u uređenju interijera, a odoljeti joj nije mogla ni Izabel Kovačić.

B&B Italia na svojoj stranici nudi novu verziju Camaleonde koja je na tržištu od ljeta 2020. godine. Nova verzija sačuvala je sve elemente koji su je učinili kultnim komadom namještaja nakon pojavljivanja 1970-ih godina prošlog stoljeća.

I kuhinja je bež: Pogledajte stan koji izgleda kao malo carstvo neutralnih tonova Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 9 Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 2 Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 6 +7 Prelijepi stan u bež i pastelnim tonovima - 10

No, Camaleonda je sada i još udobnija i održivija od originala, a njezina glavna karakteristika i dalje je neoganičena modularnost. U našoj galeriji pogledajte neke od opcija za slaganje. Također, Camaleonda može biti presvučena cjelokupnim asortimanom tekstila i kože koju u ponudi ima tvrtka pa se i bojom može prilagoditi svakom kućanstvu.

Camaleonda sofa - 3 Camaleonda sofa - 3 (Foto: bebitalia.com)

Camaleonda sofa - 4 Camaleonda sofa - 4 (Foto: bebitalia.com)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju