Zatvoreni frizerski saloni za mnoge znače izrast i sijedu kosu.

I dok će neki bez problema pričekati da njihova omiljena fizerka otvori vrata svog salona, drugi jednostavno ne vole prizor sijedih vlasi koje svako jutro ugledaju u ogledalu.

Zbog toga će se u mnogim košaricama ovih dana naći i boja za kosu. I dok drastične promjene i velike zahvate, poput pramenova u kućnoj radinosti, ne preporučujemo, potrebu za prekrivanjem izrasta i sijedih razumijemo.

Zbog toga vam, ako uskoro i sami planirate samostalno bojiti kosu, donosimo najčešće greške koje se događaju u takvim situacijama, a koje morate izbjeći.

Slika nije dostupna Trik za predivne valove: Napravite ih u samo pet minuta bez mučenja s četkom i sušilom

Slika nije dostupna Moguće je i genijalno je: Napravite kovrče pomoću remena od kućnog ogrtača

1. BIRATE BOJU KOJA JE PREVIŠE RAZLIČITA OD TRENUTAČNE

Ako ste ikada radili drastičnu promjenu kada je u pitanju boja kose, znate da je to zahtijevalo i nekoliko odlazaka frizeru.

Zato velike promjene ipak ostavite profesionalcima ili biste mogli dobiti rezultat koji će vas razočarati i koji će zahtijevati još više odlazaka u salon kako biste ga popravili.

Kada sami bojite kosu, birajte maksimalno dvije nijanse svjetliju ili tamniju boju od vaše trenutačne boje.

2. OČEKUJETE REZULTAT KOJI ĆE BITI IDENTIČAN FOTOGRAFIJI S KUTIJE

Fotografije na kutijama boja za kosu mogu biti zavaravajuće. Umjesto da samo pogledate fotografiju, pogledajte uzorke boja, opise i očekivani rezultat s obzirom na vašu trenutačnu boju.

Na taj način nećete se razočarati kada shvatite da vaša boja ne nalikuje onoj koju je imala djevojka s fotografije.

3. NE ČITATE UPUTE

Upute su tu s razlogom. U njima ćete, između ostalog, doznati kako provjeriti jeste li možda alergični na boju i druge korisne savjete poput onoga trebate li boju nanijeti na suhu ili vlažnu kosu.

Obavite pripremu i slijedite upute prije nego što se bacite na bojenje kako kasnije ne biste žalili.

4. NE ŠTITITE KOSU

Bojenje kose sjajan je način da isprobate neki novi trend ili osvježite izgled, ali ono znači i potencijalna oštećenja.

Zato je bitno da obojenu kosu njegujete na pravilan način. Nahranite je hranjivim, hidratantnim maskama kako bi ostala meka, sjajna i zdrava.

5. NE SPRJEČAVATE NERED

Bojenje kose kod kuće često je sinonim za nered. Srećom, to ne mora biti tako. Rub kose i uši namažite primjerice vazelinom kako boja ne bi ostala na vašoj koži. Ako na nekim dijelovima ipak ostanu mrlje od boje, pokušajte ih skinuti sapunom i vodom.

Također, za bojenje kose pripremite i stari ručnik i nikako nemojte nositi odjeću za koju ne želite da završi s mrljama od boje.

6. ZANEMARUJETE OŠTEĆENJA NA KOSI

Prije bojenja kose zapitajte se koliko je ona oštećena i hoće li se moći nositi sa sastojcima koji će joj promijeniti boju. Oštećena kosa, naime, često je vrlo porozna i apsorbira više boje.

To se možda ne čini kao velik problem, ali previše boje nanijet će joj još veću štetu. U slučaju da imate jako oštećenu kosu, možda je ipak bolje pričekati odlazak frizeru.

10 dokaza da slavne dame nemaju tako bujnu kosu kao što se čini Jennifer Lopez je velika ljubiteljica ekstenzija za kosu Kim Kardashian ne skriva svoju ljubav prema ekstenzijama za kosu I Paris Hilton nosi ekstenzije za kosu +6 Britney Spears

7. NE TRAŽITE POMOĆ

Situacija je trenutačno takva da će mnogi prvi put uzeti bojenje kose u vlastite ruke. Nemojte se bojati nazvati svoju frizerku i zamoliti da vam da savjet što činiti i koju boju odabrati.

Između ostalog, ona dobro poznaje vašu kosu pa će vam moći dati najbolji savjet. Na taj način situaciju će olakšati i sebi jer jednom kad se opet vratite u njezin salon neće morati popravljati štetu prije bilo čega drugoga.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju