Teško je zamisliti da je kuća izgrađena 1930-ih godina koja sada izgleda poput najljepše obiteljske oaze nekada bila mjesto koje su zaposjeli štakori i kojim se širio užegli miris vlage. Nekretninu s kojom su imali puno posla kupio je bračni par s troje djece, ali uloženi novac, trud i vrijeme itekako su se isplatili.

Galerija Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova - 12 Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova - 7 +9 Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova

Kelly Underwood-Fone i njezin suprug Alex Fone iz Windsora u britanskom Berkshireu kupili su staru kuću u nizu u srpnju 2015. godine za 640.000 funti. Kuću je trebalo u potpunosti renovirati jer je bila potpuno dotrajala, puna vlage, pa čak je i štakora bilo u njoj. Kelly je bila odlučna pretvoriti je u dom iz snova za svojeg supruga i njihovo troje djece.

Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova - 1 Open space prostor pun svjetla savršeno je mjesto za obiteljska i druženja s prijateljima (Foto: Profimedia)

Kuća je zaista bila ružna, nije imala nikakvu privlačnost i bila je puna PVC-a. Zamalo je nismo kupili kada se našla u prodaji. Kuća je bila iznajmljivana i nikada nije bila pošteno renovirana. Svugdje se nalazio jeftini linoleum, artex na stropovima, prokišnjavala je, a čak je bilo i štakora u stropu kuhinje! Kuhinja je bila skrpana od jeftinih jedinica, a kada smo prvi put koristili tuš, voda je curila na kat niže. Sve što bismo taknuli raspadalo se, ispričala je Kelly Underwood-Fone za Jam Press.

Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova - 7 Preuređeni open space prostor odiše šarmom i elegancijom te ima puno svjetla (Foto: Profimedia)

Unatoč brojnim nedostacima, smatrala je da se s nekretninom može puno toga napraviti te je imala viziju kako bi željela da njihov novi dom izgleda. Dobra stvar bila je ta da je kuća prostrana, što im je dalo prostora za razne renovacije, a uspjeli su napraviti i dobar garažni prilaz te urediti lijepi vrt pristojne veličine.

Iva iz Zadra: "Keramičar me pitao želim li 'taj cirkus' u kući, a poslije je terrazzo pločice želio i u svojoj kuhinji" Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 3 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 2 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 5 +6 Iva Stipčević Pantalon iz Zadra u svom stanu uredila je bež kuhinju s terrazzo pločicama i crnim sudoperom - 8

I kupaonica kao u fensi hotelu: Savršeno uređena mala kuhinja s otokom u jednom zagrebačkom stanu Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 7 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 4 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 1 +13 Savršeno uređena mala kuhinja s otokom zagrebačkog stana od 52 kvadrata - 6

Željeli smo elegantnu, modernu obiteljsku kuću u koju bismo se svaki dan vratili s ponosom. Maštali smo o open space prostoru punom svjetla u kojem bismo mogli biti zajedno kao obitelj, a volimo i primati goste te smo željeli savršen prostor i za to, dodala je Kelly. Odrađenim poslom zaista mogu biti prezadovoljni, a nakon renovacije vrijednost nekretnine porasla je za 310.000 funti.

Staru kuću načetu vlagom bračni par pretvorio je u open space prostor iz snova - 8 Uredili su i svoju kuhinju iz snova u kombinaciji sive i zlatne boje (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju