Hugh Jackman će 12. listopada ispuhati 51 svjećicu na rođendanskoj torti. Povodom rođendana slavnog holivudskog zavodnika prisjetili smo se jedne od njegovih najpoznatijih romantičnih uloga – one vojvode od Albanija u hitu “Kate i Leopold” iz 2001. godine.

Sjećate li se filma “Kate i Leopold” u kojem su glavne uloge utjelovili Hugh Jackman i Meg Ryan? Riječ je o bajkovitoj priči o naočitom vojvodi iz 1876. godine koji se spletom neobičnih okolnosti nađe u u budućnosti odnosno u novomilijenijskom New Yorku.

Šok je neizbježan kada se Leopold probudi u 2001. godini – ne samo da je Velika Jabuka prepuna momunentalnih građevina, ljudi koriste čudne aparate poput tostera i telefona te skupljaju izmet za svojim kućnim ljubimcima – već se promijenio i način na koji muškarci udvaraju ženama.

Kate Hudson najčešće bira uloge u romantičnim komedijama Zabavni kviz: Prepoznajte romantičnu komediju prema glavnoj glumici

Naočiti vojvoda iznenađen je kad čuje da je Charlie McKay (Breckin Meyer) zainteresiran za tamnokosu Patrice jer se to po njegovom ponašanju uopće ne može zaključiti. Naime, Charlie je u društvu vrlo glasan, a žene se trudi impresionirati kvazi-intelektualnim šalama i vulgarnošću.

Kate i Leopold - 5 Hugh Jackman kao Leopold, vojvoda od Albanija (Foto: Guliver / Coverimages)

“S tobom je sve farsa. Žene reagiraju na iskrenost. Nitko ne želi da mu se udvara lakrdijaš,” savjetuje mu u filmu.

Leopold mu potom objasni da svojoj dragoj pošalje cvijeće, nazove je odmah istog dana i pozove na spoj, ali i da joj jasno otkrije svoje namjere. Muškarci višeg društvenog sloja su u 19. stoljeću svoje ljubavne namjere izražavali pismenim putem, pa se žene nikada nisu pitale misli li on ozbiljno ili mu je samo do zabave za jednu noć.


Vojvoda od Albanija džentlemanski pristup koristi i kad snubi dražesnu Kate (Meg Ryan) u ovom filmu. Kuha joj, komplimentira, pleše s njom, zainteresirano sluša sve što mu ona priča, obraća pažnju na njezine male strasti i zadovoljstva, tješi je…

Što žene žele? Nekoga poput Leopolda.

Pogledajte i 12 romantičnih fimova idealnih za svaki horoskopski znak.

Horoskop i ljubav: 12 romantičnih filmova za svaki horoskopski znak Notting Hill 10 razloga zašto te mrzim Imaš poruku +8 Briljantin

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju