Tko bi rekao da je do početka ljeta ostalo manje od mjesec dana! Proljeće nam nije baš bilo naklonjeno što se vremenskih prilika tiče, ali nadamo se da će početak lipnja donijeti ljepše vrijeme. Unatoč hladnijem proljeću, sjajnih street style izdanja na našim ulicama nije nedostajalo, a mi smo izdvojili njih sedam za čvrstu modnu peticu.

Galerija Street style kombinacija Lare Tomkić +0 Street style Andree Vukše u kožnatim tajicama

Palazzo hlače odlično se kombiniraju za dnevne i večernje prilike, a izvrsno izgledaju uz vrtoglave potpetice, ali i obične tenisice. Na svojem primjeru to je pokazala i mlada zaljubljenica u modu Mia Zovko, koja je prošetala centrom Zagreba u osebujnom komadu.

Za šetnju je odabrala hlače iz Manga srednje visokog struka s prilagodljivim remenom i zanimljivim geometrijskim uzorkom u kombinaciji crne, bež i žute boje. Hlače su odigrale sjajan kontrast neutralnom topu i sakou u boji kože.

Slika nije dostupna Brineta iz centra Zagreba u hlačama zbog kojih su svi pogledi bili upereni u noge

Koliko efektno može izgledati dnevna kombinacija sastavljena od klasičnih komada još jednom nam je pokazala Lara Tomkić čija modna izdanja možete pratiti na njezinom Instagram profilu. Prelijepa brineta prošetala je zagrebačkim Trgom bana Josipa Jelačića u plavim trapericama, romantičnoj bijeloj košulji ukrašenoj volanima, svevremenskom bež baloneru i gležnjačama neutralne nijanse.

Umjesto sveprisutnog skinny modela, odabrala je traperice trapez kroja. Model hlača s nogavicama koje se šire u donjem dijelu vrhunac popularnosti doživio je u 60-im i 70-im godinama prošlog stoljeća.

Street style kombinacija Lare Tomkić Ljepotica iz Zagreba u trapericama koje ni "skinny" modeli ne mogu istjerati iz mode

Je li to stvarno 'Emily u Parizu', pomislili smo kada smo vidjeli fotografije Andree Vukše u šetnji zagrebačkim Trgom Republike Hrvatske. Lijepa brineta na trenutak nas je podsjetila na zvijezdu serije "Emily u Parizu", glumicu Lily Collins koja je utjelovila lik Emily Cooper u ovom hitu s Netflixa. Prugasta majica i klasičan baloner u bež boji dio su garderobe gotovo svake Parižanke, dva osnovna i svevremenska komada kojem se uvijek rado vraćaju.

I dok je gornji dio Andreine kombinacije bio čisti pariški chic, donji je bio zagrebački casual. Možda se na prvu ne biste sjetili spojiti ovakvu majicu i baloner s crnim kožnatim tajicama i sportskim tenisicama u istoj boji, ali to se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Street style kombinacija sa zagrebačke špice Emily u Parizu ili Zagrebu? Brineta koja je spojila dvije metropole u svojoj kombinaciji

Modni znalci "slip" haljine smatraju najsenzualnijim odjevnim komadom u ženskom ormaru. S obzirom na to da zapravo potječe od negližea i spavaćica, nije ni čudo što toliko odiše senzualnošću. Isto, zapravo, vrijedi i za "slip" suknje. Njih bismo mogli nazvati najsenzualnijim modelom suknji, a s tim će se sigurno složiti njihove obožavateljice.

Među njima je i Dalila Turk koja je zagrebačkim Trgom žrtava fašizma u fantastičnom izdanju koje je prštalo zaraznom proljetnom energijom. Suknju brenda Zara u nježnoj pastelnoj nijansi kombinirala je s tankom jarko narančastom dolčevitom i štiklama. Zarina zelena hit-torbica sa zlatnim lancem dodatno je bojom začinila kombinaciju koju je mlada dama mudro zaokružila svevremenskim balonerom klasičnog kroja u neutralnoj nijansi.

Street style kombinacija Dalile Turk Ljepotica iz Zagreba u Zarinoj suknji koja odiše senzualnošću

Kožnata jakna još je jedan proljetni klasik koji obožavamo, a "kožnjak" je nosila i prezgodna djevojka sa zagrebačkog Cvjetnog trga. Za svoj street style odabrala je crnu kožnatu jaknu do struka kombinirajući je uz uske crne hlače s malim rasporom na kraju nogavica i robusniji, takozvani chunky model tenisica s debelim đonom, a ta dva modna komada odličan su spoj ako želimo noge učiniti dužima i vitkijima.

Slika nije dostupna U šetnji Cvjetnim trgom: Dva modna aduta koja ženske noge čine dužima i vitkijima

Unatoč čudnjikavom proljeću, na ulicama hrvatskih gradova nije nedostajalo street style izdanja u kojima vladaju kratki modeli. Jedno takvo izdanje na zadarskoj Kalelargi pokazala je lijepa dama odjevena u kombinaciju prepunu nježnih nijansi. Čipkastu bluzu spojila je sa suknjom u ružičastoj boji i svevremenskim bež kaputom strogog i elegantnog kroja.

Umjesto neke klasične suknje odabrala je trendi kožnati model s remenom. Kožnate suknje efektne su same po sebi zahvaljujući sjajnoj teksturi materijala od kojeg su napravljene, ali ova je bila još upečatljivija zbog ruba ukrašenog plisiranim detaljima.

Slika nije dostupna Trendi model: Dama sa špice u minici savršenoj za službeni oproštaj od zime

Ovoga proljeća najbolje je bilo odijevati se slojevitom, kao što je učinila i modna influencerica i blogerica Anđela Rončević koju je naš fotograf uhvatio svojim objektivom na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Anđela se odlučila za jednostavno, ali vrlo efektno i elegantno izdanje kojim je dominiralo dobro krojeno odijelo delikatnog kariranog uzorka u maslinastozelenoj boji.

Ispod odijela nosila je predimenzioniranu bluzu i bijeli pleteni prsluk, a sve zajedno začinila popularnim čizmama, robusnim modelom polu-čizama s povišenim i nazubljenim potplatima koje su već neko vrijeme nezaobilazan dio street style kombinacija bez obzira kombiniraju li se s mini suknjama, skinny trapericama ili lepršavim haljinama.

Slika nije dostupna Hit-čizme brinete iz centra Zagreba koje mrak izgledaju uz skinny hlače i mini suknje

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju