Alfred Hitchcock u svojim je filmovima želio samo plavuše, a iz njegove opsesije ženama plave boje kose nastao je i pojam "Hitchcockova plavuša". Na jednom mjestu skupili smo sve Hitchcockove plavuše koje su postale modne ikone i vječita modna inspiracija

Jedna od najzanimljivijih činjenica o Hitchcockovim plavušama jest ta da su sve one odudarale od stereotipa o ženama koji su vladali od 1940-ih do 1960-ih godina. Naime, Alfred Hitchcock u svojim filmovima nije želio seks-simbole poput Marilyn Monroe, a iznimka je jedino Jayne Mansfield, koja je glumila u filmu "Hangover".

Alfred Hitchcock u svojim je filmovima želio samo plavuše, a iz njegove opsesije ženama plave boje kose nastao je i pojam 'Hitchcockova plavuša'

Glumice poput Tippi Hedren, Janet Leigh, Kim Novak i Grace Kelly u uradcima kultnog Alfreda Hitchcocka nosile su prilično konzervativne i zatvorene kostime jer je redatelj želio minimalizirati njihove obline. Na neki način bile su zarobljene u kostimima koji su suptilno spajali modu s fetišizmom.

Hitchcockove plavuše toliko neodoljivima čini činjenica da se ispod njihove rezervirane i ljupke vanjštine kriju ženu koje u opasnim situacijama postaju odvažne i strastvene. Legendarni redatelj glavne junakinje svojih filmova opisao je kao žene ispod čijih se uglađenih i konzervativnih fasada skriva suzdržana senzualnost koja samo čeka pravu situaciju da izbije na površinu.

U fotogaleriji pogledajte 12 Hitchcockovih plavuša koje su zasjenile i slavne seks-simbole.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju