Kada uređuju stan, svi žele iskoristiti prostor na najbolji mogući način i stvoriti životno okruženje u kojem će svaka provedena sekunda biti pravi užitak.

Galerija Stan u Kolnu Stan u Kolnu - 4 Stan u Kolnu - 2 +8 Stan u Kolnu - 3

Jedan takav stan, stvoren za uživanje, nalazi se u njemačkom Kölnu i uređen je tako da upija baš svaku zraku sunca. Naravno, velika prednost ovog stana su veliki prozori koji propuštaju golemu količinu svjetlosti, ali i svi drugi detalji pažljivo su birani kako bi svaka sunčeva zraka koja dospije u ovaj prozračni dom bila maksimalno iskorištena.

Između ostalog, vlasnica stana birala je boje i detalje koji idu pod ruku sa svjetlošću.

U oči najprije upadaju veliki bijeli zidovi koji cijeli prostor čine dodatno prostranim. Naime, prostorije sa svjetlijim zidovima izgledaju veće i privlačnije, a bijeli zidovi odličan su pomoćnik u raspršivanju svjetlosti. Dakle, ako je vaša želja u stanu imati što više svjetlosti, razmislite o bijelim zidovima, koji su zapravo i odličan izbor za ljubiteljice boja. Naime, svijetla pozadina omogućit će vam igranje šarenim detaljima bez straha od pretjerivanja.

Stan u Kolnu - 4 U stanu se posebno ističu veliki bijeli zidovi (Foto: julias.choice/Instagram)

Upravo to učinila je i vlasnica ovog stana, koja mu je dala življu notu pametno odabranim detaljima.

Za početak, ovu sunčanu i svijetlu oazu napunila je biljkama koje imaju svoje mjesto u svakoj prostoriji. I dok je negdje stavila po jednu biljku, na nekim mjestima stvorila je mali zeleni vrt koji je upotpunio prozračni dojam koji stan ostavlja, skupa sa žutim detaljima koji su također raspoređeni po cijelom stanu.

Žuti kauč, žuta lampa i ukrasni jastuk, žuti zid... samo su neki od njih. Žutu boju, koja je jedna od najveselijih i najtoplijih boja, povezujemo s ljetom i suncem pa su detalji u toj boji idealni za "ubijanje" jesenskog i zimskog sivila.

Mali stan od 31 metara kvadratnih Frustrira vas manjak prostora? Inspirirajte se ovim stančićem od 31 m2 koji izgleda ljepše od velikih stanova

Slika nije dostupna Kuhinja je čista sreća: Prozračan stan pun svjetlosti, stila i šarmantnih detalja

Na kraju, čak su i tamni komadi namještaja obojeni sjajnim bojama, pa je i crna komoda upotpunila osunčani izgled stana.

Stan u Kolnu - 9 U svakoj prostoriji nalaze se biljke (Foto: julias.choice/Instagram)

Zavirite u našu galeriju i pogledajte kako izgleda spoj velikih prozora, žutih detalja, bijelih zidova i puno zelenila, a pogledajte i toplu jesensku oazu od 45 kvadrata iz koje ne bismo izlazile do proljeća:

Jesenska oaza od 45 kvadrata: Topli stan prepun svjetla i divnih detalja Jesenska oaza od 45 kvadrata - 9 Jesenska oaza od 45 kvadrata - 1 Jesenska oaza od 45 kvadrata - 2 +7 Jesenska oaza od 45 kvadrata - 3

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju