Ljubitelji meksičke kuhinje sigurno znaju što su to tacosi. Male pšenične ili kukuruzne tortilje punjene mesnim ili povrtnim nadjevom mnogima su omiljeno jelo. Postoje uistinu raznovrsne varijante punjenja, a mi vam danas donosimo recept za jedno od najjednostavnijih, s ukusnom mariniranom piletinom i grahom.

SASTOJCI:

- 1 kg pilećih prsa
- 20 dag kuhanog crvenog graha (može i iz konzerve)
- male tortilje

ZA MARINADU:

- 2 žličice ljute paprike
- 2 žličice češnjaka u prahu
- 1 žličica senfa
- 4 dl kečapa
- 2 žlice jabučnog octa
- 2 žlice šećera
- 1 žličica soli
- ½ žlice mljevenog papra

Enchilade Recept za zapečene tortilje punjene piletinom i sirom

Zapečene tikvice Lagani ručak: Recept za zapečene tikvice punjene mesom i sirom

PRIPREMA:

1. Prvo napravite marinadu tako što ćete sve sastojke dobro pomiješati u jednoj većoj posudi. Pripremite protvan ili zdjelu u kojoj ćete peći piletinu i premažite je s malo masnoće. Piletinu operite i malo po površini zarežite nožem na nekoliko mjesta kako bi se kasnije marinada bolje upila.

2. Piletinu sada stavite u posudu s marinadom i rukama je dobro premažite. Potom je prebacite u protvan ili zdjelu za pečenje i ostatak marinade iz zdjele špatulom prebacite na piletinu.

3. Pecite u pećnici zagrijanoj na 190 Celzijevih stupnjeva oko 40 minuta dok se piletina ne karamelizira i lijepo zapeče. Kada je gotova, vilicama je rastrgajte na „rezance“ ili manje komadiće. Dodajte kuhani grah i promiješajte. Ostatke marinade od pečenja ne bacajte, nego sastružite u piletinu i sve dobro promiješajte kako bi bilo "saftnije".

4. Uzmite tortilju, napunite je s dvije žlice nadjeva i poslužite uz neki umak po želji. Dobro će se slagati i s najobičnijim kiselim vrhnjem, koje pak možete obogatiti nekim začinom poput sjeckanog peršina ili malo kopra.

SAVJET: Ako ne volite grah, možete iskoristiti grašak ili kukuruz. Također možete kombinirati sve navedeno po želji.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju