Prilikom kupovine odjeće u obzir uzimamo razne faktore. Našu visinu, težinu, građu tijela... Naravno, svi bismo zapravo trebali prihvatiti i prigrliti svaku veličinu, oblik ili visinu i ne zamarati se previše, ali ponekad nam kombinacija složena idealno za našu građu pomaže u podizanju samopouzdanja i da se osjećamo bolje.

Kada je u pitanju spomenuta visina, postoji nekoliko kombinacija u koje se niske žene kunu. Portal WhoWhatWear prikupio je njihove savjete, a iako svaka od žena koju su kontaktirali ima svoj stav o modi, jednu stvar sve izjegavaju - pretjerano slojevito odijevanje. U nastavku su, pak, trikovi i kombinacije odnosno odjevni komadi u koje se kunu.

Devet tajni odijevanja niskih žena:

1. Istaknite struk.
2. Nosite kratke suknje na cipele ili čizme sa šiljastim završetkom.
3. Nosite "kropane" traperice.
4. Nosite hlače visokog stuka
5. Prilagodite/prekrojite komade.
6. Tonalno odijevanje je idealno.
7. Oversize da, pretjerivanje sa slojevima ne.
8. Uložite u dobar, dugačak kaput/baloner.
9. Ne podcjenjujte male potpetice.

Ako želite vidjeti kako ovi trikovi izgledaju na djelu, pogledajte devet kombinacija u nastavku koje vam mogu poslužiti kao inspiracija.

1. Naglasite struk kad god je to moguće

Trenutno su u trendu majice, bluze i košulje koje automatski naglašavaju struk, ali ako vam se taj trend ne sviđa, koristite remen.

2. Nosite suknje s cipelama ili čizmama na špic

Osim što je pun pogodak za žene koje su niže, ljepota ove kombinacije je u njezinoj jednostavnosti.

3. Birajte "kropane" traperice

Iako vam se ovaj savjet možda čini nelogičnim, traperice visokog struka dužine do gležnjeva pomažu u stvaranju dojma da je osoba viša nego što uistinu je.

4. Nosite hlače visokog struka

Bilo koji odjevni komad visokog struka odličan je izbor za žene sitnije građe. Naime, visoki stuk stvara dojam dužih nogu tako što naglašava struk.

5. Prilagodite/prekrojite komade

Iako vam se čini da zbog visine ne možete kupovati neke stvari koje su u trendu ili vam se sviđaju, poput odijela koja vam budu preduga, to nije istina. Trebate samo pronaći dobrog krojača ili krojačicu koji će skratiti što je potrebno.

6. Tonalno odijevanje

Tonalno odijevanje podrazumijeva odijevanje od glave do pete u više nijanse iste boje ili pak u iste nijanse. Dobro odrađeno tonalno odijevanje izgledu daje dozu luskuza, profinjenosti i elegancije bez previše napora. Zaljubljenice u modu nižeg rasta kažu i da je idealno za njih.

7. Nosite oversize komade, ali ne pretjerujte sa slojevima

Slojevito odijevanje, složne su žene nižeg rasta, nije vam prijatelj. Ali overzise komadi to mogu biti. Bitno je samo da odaberete jedan oversize komad i odjenete ga uz nešto elegantnije. Previše slojeva će vas "poklopiti".

8. Uložite u dobar kaput/baloner

Fan ovog trika je i Kim Kardashian koja zna da u pametno odabranom kaputu može izgledati više. Osim toga, uz dobar duži kaput (u proljetnim mjesecima to može biti baloner) i ostatak odjeće izgleda bolje. I s obzirom na vašu visinu, standardni midi kaput bit će dovoljan da odradi čaroliju.

9. Ne podcjenjute niže potpetice

Najjednostavniji način kako si dodati nekoliko centimetara je nošenje cipela na na visoku petu. Međutim, ako visoke potpetice nisu vaša stvar, nemojtte zaboraviti na cipele s nižom petom koje su posljedjih nekoliko sezona jako popularne, odrađuju posao i u njima je puno lakše hodati.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju