Jednu od svojih najboljih i najupečatljivijih uloga Emma Stone odigrala je u potresnoj i predivnoj drami "Tajni život kućnih pomoćnica" iz 2011. godine. Emma danas slavi 31. rođendan, a to je dobra prilika da vam otkrijemo zanimljivosti o priči čija se radnja zbiva u Mississippiju 60-ih godina, za vrijeme buktanja pokreta za ljudska prava.


1. Film "Tajni život kućnih pomoćnica" baziran je na knjizi autorice Kathryn Stockett tiskane u tri milijuna primjeraka. Na listi bestselera New York Timesa knjiga je provela čak 103 tjedna, od toga šest na prvom mjestu. Kathryn Stockett izdavači su odbili čak 60 puta prije nego što je knjiga napokon objavljena. Autorica knjige nakratko se i pojavljuje u filmu kao jedna od dama na sastanku kod Hilly Holbrooks u 53. minuti filma.

Jednu od svojih najboljih i najupečatljivijih uloga Emma Stone odigrala je u potresnoj i predivnoj drami 'Tajni život kućnih pomoćnica' iz 2011. godine

2. U filmu se to ne spominje, ali u knjizi je otkriveno kako je Eugenia (Emma Stone) dobila nadimak Skeeter. Kada se rodila, imala je tanašne duge nogice, zbog čega je njezin stariji brat rekao da izgledao kao skeeter (mosquito, što znači 'komarac').

3. Glumica Viola Davis, koja tumaču glavnu ulogu, sluškinju Aibileen Clark, priznala je da nije zadovoljna načinom na koji je tema filma bila obrađena. Smatra da realnost toga doba ipak nije prikazana onoliko surovom koliko je zaista bila.



Znala sam da je knjiga bila bestseler i da će mi film promijeniti karijeru. Smatrala sam da se radi o važnoj priči. Ali puno toga mi je smetalo u filmu.

Sviđa mi se to što je Eugenia rekla 'Napisat ću priču iz perspektive sluškinja o tome kako je to raditi za te bjelkinje.' No ne čini mi se da je priča bila ispričana iz perspektive sluškinja i to mi je smetalo od samog početka, izjavila je Viola. Činilo joj se da su sluškinje prvenstveno prikazane kao pobožne, svetačke figure, a sve s ciljem da se što višr svide masovnoj publici.

Scene iz filma \'Tajni život kućnih pomoćnica\' - 2 Scena iz filma 'Tajni život kućnih pomoćnica' (Foto: outnow.ch)

Primjerice, sluškinje odbiju novac koji im Eugenia nudi za njihove priče jer se boje velikog rizika koje bi takvo eksponiranje u javnosti donijelo.

Film P.S. Volim te naučio nas je neke bitne lekcije P.S. Volim te: Najvažnije lekcije koje nas je naučio nezaboravni film

Prizor iz filma Last Christmas "Last Christmas": Nova romantična komedija inspirirana bezvremenskim hitom Georgea Michaela

One bi sigurno uzele taj novac! Mislim, Aibileen nije imala ni za hranu, jedva je preživljavala sa svojom plaćom. One bi uzele taj novac, to je broj jedan. Broj dva: gnjev, gorčina i mržnja koju bi imale prema tim bijelim ženama bili bi vokalizirani, a to se nigdje nije vidjelo! Vidjeli smo Minny koja je u pitu stavila izmet i dala je svojoj poslodavki, ali ta je scena napravljena dosta komično pa ju je lakše 'progutati', kazala je Viola Davis.

 

4. Bilo je planirano da Katy Perry dobije malu ulogu u filmu, ali pjevačica je ulogu morala odbiti jer je bila okupirana izlaskom svog albuma "Teenage Dream".

5. Na 84. dodjeli nagrada Oscar Octavia Spencer osvojila je zlatnog kipića za najbolju sporednu glumicu za ulogu Minny Jackson u ovom filmu koji je imao još tri nominacije: za najbolji film, za najbolju glumicu (Viola Davis) te još jednu za najbolju sporednu glumicu (Jessica Chastain). U filmu je glumilo čak sedam oskarovki: Viola Davis, Emma Stone, Octavia Spencer, Mary Steenburgen, Allison Janney, Sissy Spacek i Cicely Tyson.

Scene iz filma \'Tajni život kućnih pomoćnica\' - 3 I Jessica Chastain i Octavia Spencer bile su nominirane za najbolju sporednu glumicu, a Oscar je dobila Octavia (Foto: outnow.ch)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju