Nakon gotovo tromjesečne pauze uzrokovane epidemiološkim mjerama, Teatar Exit vraća se u dio zagrebačke kulturne i kazališne ponude predstavama "Fešta" koja igra u Teatru Exit, te "Tiha noć" čije se izvedbe održavaju u Studiju Exit.

Predstava je autorski projekt Josipe Anković i Josipa Ledine koji ujedno i glume u njoj, dok je umjetnička savjetnica na projektu bila Anica Tomić.

Kako se ističe u najavi, "Fešta" je komedija koja progovara o neuralgijama našeg društva. Na duhovit i satiričan način poigrava se s neuralgičnim točkama ljubavnih, bračnih i rodnih odnosa, kritički propitujući identitete novije hrvatske stvarnosti zatvorene u vrtloge korupcije i nepotizma, pritom preispitujući stereotipe. Ona je također priča o neizvjesnostima naših brakova, ali i mjesto na kojem publika nije samo nijemi promatrač, već direktan sudionik i svjedok vremena u kojem ne djeluje dovoljno.

Slika nije dostupna Kultne predstave Zagrebačkog kazališta mladih mogu se pogledati na ZKM Vimeo kanalu

Predstava je koncipirana kao proslava pete godišnjice braka bračnog para Josipe i Josipa koji su organizirali tematsku zabavu pod maskama kao sjećanje na svoje vjenčanje. Par će na proslavi otkriti sve o sebi i svom odnosu – i ono što su planirali i ono što nisu.

Predstava je na repertoaru 20. i 26. ožujka u Ilici 208.

U Studiju Exit (Gundulićeva 37/1) na repertoaru je, 20. i 27. ožujka, predstava "Tiha noć" po tekstu Stevena Berkoffa, u izvedbi Franje Dijaka i režiji Matka Raguža.

Predstava, čija je premijera bila u prosincu 2020., progovara o usamljenosti, socijalnim pritiscima i osjećaju nepripadanja stavljenih u kontekst Božića. Iako najprigodnija za božićno vrijeme, priča je to koja ima dublju pozadinu i koja se proživljava u svakom dijelu godine pa tako i u vrijeme Uskrsa koji se bliži, a čiji su zahtjevi i okolnosti vrlo slični onim božićnima.

Slika nije dostupna "Gdje se kupuju nježnosti": Predstava u zagrebačkom HNK-u koja je osvojila srca publike

Govori o lažnim odnosima, prisilnim druženjima, lažnom osjećaju popularnosti, ali i o pretjeranim osjećajima bezvrijednosti koje doživljavaju oni koji nemaju obitelji, koji su obudovljeli ili jednostavno povučeni.

Dramaturginja je Jelena Kovačić. Glasovi: Slavica Knežević (mama), Ana Begić Tahiri (Ana), Bojan Navojec (Maks), Filip Križan (Filip), Vinko Kraljević (Mladen), Živko Anočić (muškarac).

Ulaznice su dostupne online na www.ulaznice.hr i na blagajni Teatra Exit 20. i 26. ožujka od 18 do 20 sati. Ulaznice za predstavu "Tiha noć dostupne su i na dan izvedbe u Studiju Exit (Gundulićeva 37/1) od 18 do 19 sati. (Hina)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju