Iskoristite sezonu bobičastog voća kako biste isprobali jednu ukusnu voćnu varijantu obožavanog tiramisua. Ovaj talijanski klasik obogatite borovnicama i uživajte u novom ljetnom okusu.

SASTOJCI ZA TIRAMISU S BOROVNICAMA:

- 30 dag piškota
- 25 dag borovnica
- 30 dag mascarponea
- 2 dcl slatkog vrhnja
- 5 dag šećera u prahu
- 5 dag kristal šećera
- 2 dcl crne kave
- 1 dcl ruma

Ledeni vjetar Ledeni vjetar: Recept za omiljeni voćni kolač koji se jede do zadnje mrvice

Slika nije dostupna Kolačići s okusom ljeta: Recept za popularne muffine s borovnicama

PRIPREMA TIRAMISUA S BOROVNICAMA:

1. Borovnice operite, posipajte kristal šećerom, nježno i kratko zgnječite vilicom te ih ostavite da tako odstoje 30-tak minuta kako bi pustile malo soka i omekšale.

2. Zatim pripremite čašice ili zdjelice u kojima ćete servirati tiramisu. U dubokom tanjuru pomiješajte kavu i rum. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U zasebnu posudu za miksanje stavite mascarpone i šećer u prahu pa miksajte minutu-dvije dok dobro ne povežete sastojke. Lagano ručno umiješajte šlag u mascarpone.

3. Sada započnite sa slaganjem slojeva. Naravno, slobodno ovaj dio prilagodite posudicama u kojima ćete servirati tiramisu. One ne moraju nužno biti visoke i slobodno se možete zadržati na jednom sloju svake namirnice. Ako pak imate standardne čašice od otprilike 2-3 dcl, prvo na dno stavite jednu ili dvije raskomadane piškote koje ste prije toga kratko umočili u mješavinu kave i ruma. Zatim stavite malo borovnica i preko toga sloj kreme. Nakon toga opet stavite jednu piškotu, kremu i završite s borovnicama.

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju