Iskoristite sezonu bobičastog voća kako biste isprobali jednu ukusnu voćnu varijantu obožavanog tiramisua. Ovaj talijanski klasik obogatite borovnicama i uživajte u novom ljetnom okusu.

 

Sastojci za tiramisu s borovnicama:

  • 30 dag piškota
  • 25 dag borovnica
  • 30 dag mascarponea
  • 2 dcl slatkog vrhnja
  • 5 dag šećera u prahu
  • 5 dag kristal šećera
  • 2 dcl crne kave
  • 1 dcl ruma

Tiramisu s borovnicama - priprema:

  1. Borovnice operite, posipajte kristal šećerom, nježno i kratko zgnječite vilicom te ih ostavite da tako odstoje 30-tak minuta kako bi pustile malo soka i omekšale.
  2. Zatim pripremite čašice ili zdjelice u kojima ćete servirati tiramisu. U dubokom tanjuru pomiješajte kavu i rum. Istucite slatko vrhnje u čvrsti šlag. U zasebnu posudu za miksanje stavite mascarpone i šećer u prahu pa miksajte minutu-dvije dok dobro ne povežete sastojke. Lagano ručno umiješajte šlag u mascarpone.
  3. Sada započnite sa slaganjem slojeva. Naravno, slobodno ovaj dio prilagodite posudicama u kojima ćete servirati tiramisu. One ne moraju nužno biti visoke i slobodno se možete zadržati na jednom sloju svake namirnice. Ako pak imate standardne čašice od otprilike 2-3 dcl, prvo na dno stavite jednu ili dvije raskomadane piškote koje ste prije toga kratko umočili u mješavinu kave i ruma. Zatim stavite malo borovnica i preko toga sloj kreme. Nakon toga opet stavite jednu piškotu, kremu i završite s borovnicama.

Inspirirajte s ostalim receptima za tiramisu:

Tiramisu s jagodama Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura tiramisu s limunom Tiramisu od limuna: Najlakši recept za ljetnu verziju prefinog kolača Tiramisu s kestenom Tiramisu s kestenom: Isprobajte jesensku verziju omiljenog kremastog deserta Tiramisu Gordona Ramseya Ne može brže: Recept za fini tiramisu gotov za pet minuta Tiramisu s jagodama Tiramisu s jagodama: Brzi recept za proljetnu varijantu omiljenog kolača Tiramisu cheesecake u čaši Cheesecake s okusom tiramisua: Recept za desert bez želatine i pečenja

Dobar tek!

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju