Tiramisu cheesecake se sastoji od podloge na bazi smrvljenih keksa i maslaca, kreme od sirnog namaza i mascarponea te neodoljivih piškota umočenih u kavu i rum. Dakako, sve je to obilno posipano ukusnim kakaom.
Najbolje od svega? Desert se ne peče te priprema u čaši pa ne morate strahovati od toga jeste li stavili dovoljno želatine i hoće li vam krema biti dovoljno čvrsta. Štoviše, ne morate uopće stavljati želatinu u kremu, a desert ne morate satima hladiti prije konzumacije. Možete ga pojesti odmah nakon pripreme.
U receptu vam dajemo sastojke za dvije osobe koje valja podijeliti na dvije čaše. Ako trebate nahraniti više ljudi, udvostručite, utrostručite sastojke.
Sastojci za podlogu od keksa:
- 35 g mljevenih keksa
- 15 g rastopljenog maslaca
Sastojci za namočene piškote:
- 50 ml jake crne kave
- 2 piškota
- 1 čajna žličica ruma
Sastojci za kremu od sira:
- 70 g sirnog namaza
- 60 g sira mascarpone
- 60 ml vrhnja za šlag
- 40 g šećera u prahu
- malo ekstrakta vanilije
- zaslađeni kakao u prahu za posipanje
Priprema tiramisu cheesecakea:
- Smrvite kekse u prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu na dno dvaju čaša.
- Piškote natrgajte na manje komade te potopite u mješavini crne kave i ruma dok ne omekšaju.
- Mikserom istucite sirni namaz i mascarpoone u jednu glatku smjesu zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Zasebno istucite vrhnje u šlag i ručno umiješajte u sirnu kremu.
- Na podlogu od keksa dodajte dio sirne kreme. Na nju stavite komadiće piškota umočenih u kavu, pa preko toga ponovo dodajte kremu od sira i sve zajedno posipajte zaslađenim kakaom u prahu.
Poslužite odmah.
Ako ste ljubiteljica tiramisua i cheesecakea isprobajte i ove recepte:
Dobar tek!