Uživate u dekadentnim desertima poput kremastog cheesecakea ili grešno dobrog tiramisua? Ove opojne okuse možete spojiti i u jedan zapanjujući desert.

Tiramisu cheesecake se sastoji od podloge na bazi smrvljenih keksa i maslaca, kreme od sirnog namaza i mascarponea te neodoljivih piškota umočenih u kavu i rum. Dakako, sve je to obilno posipano ukusnim kakaom.

Najbolje od svega? Desert se ne peče te priprema u čaši pa ne morate strahovati od toga jeste li stavili dovoljno želatine i hoće li vam krema biti dovoljno čvrsta. Štoviše, ne morate uopće stavljati želatinu u kremu, a desert ne morate satima hladiti prije konzumacije. Možete ga pojesti odmah nakon pripreme.

U receptu vam dajemo sastojke za dvije osobe koje valja podijeliti na dvije čaše. Ako trebate nahraniti više ljudi, udvostručite, utrostručite sastojke.

Sastojci za podlogu od keksa:

  • 35 g mljevenih keksa
  • 15 g rastopljenog maslaca

Sastojci za namočene piškote:

  • 50 ml jake crne kave
  • 2 piškota
  • 1 čajna žličica ruma

Sastojci za kremu od sira:

  • 70 g sirnog namaza
  • 60 g sira mascarpone
  • 60 ml vrhnja za šlag
  • 40 g šećera u prahu
  • malo ekstrakta vanilije
  • zaslađeni kakao u prahu za posipanje

Priprema tiramisu cheesecakea:

  1. Smrvite kekse u prah i pomiješajte ih s rastopljenim maslacem. Utisnite dobivenu smjesu na dno dvaju čaša.
  2. Piškote natrgajte na manje komade te potopite u mješavini crne kave i ruma dok ne omekšaju.
  3. Mikserom istucite sirni namaz i mascarpoone u jednu glatku smjesu zajedno sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Zasebno istucite vrhnje u šlag i ručno umiješajte u sirnu kremu.
  4. Na podlogu od keksa dodajte dio sirne kreme. Na nju stavite komadiće piškota umočenih u kavu, pa preko toga ponovo dodajte kremu od sira i sve zajedno posipajte zaslađenim kakaom u prahu.

Poslužite odmah.

Ako ste ljubiteljica tiramisua i cheesecakea isprobajte i ove recepte:

Tiramisu palačinke Kremaste i mekane: Tiramisu palačinke moderniji su zaokret talijanskog klasika Baklava cheesecake Baklava cheesecake: Spoj hrskavog i kremastog koji će raspametiti nepce Zobena kaša s okusom tiramisua Recept za zobenu kašu koja mirisom i okusom podsjeća na tiramisu Brzi cheesecake u čaši Recept za kremozni cheesecake u čaši gotov za tren oka Tiramisu s malinama Recept za ljetni kolač u kojem puno duže uživamo nego što ga pripremamo Tiramisu s jagodama Recept za tiramisu s jagodama koji se brzo priprema i još brže nestane s tanjura tiramisu s limunom Tiramisu od limuna: Najlakši recept za ljetnu verziju prefinog kolača Cheesecake s džin-tonikm Bez pečenja: Recept za cheesecake s džin-tonikom stvoren... ma za svaku priliku! Čokoladni cheesecake Za 15 minuta: Čokoladni cheesecake bez pečenja osvaja na prvi zalogaj Cheesecake s jagodama i bijelom čokoladom Recept za cheesecake nešto drugačiji od klasičnog, a možda još i bolji

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju