Tražite jednostavan recept za najfiniju čokoladnu glazuru? Našli ste ga! Ova je glazura idealna za glaziranje vaših kolača i torti, kao i drugih slastica.

Osim što našim tortama i kolačima daje ljepši i elegantniji izgled, glazura od čokolade im daje i bolji okus jer sve je finije kad ima barem malo čokolade, zar ne? Što je čokolada kvalitetnija, to je glazura bolja, ljepše se steže i ne puca pri rezanju.

Koliko je važno imati kvalitetnu čokoladu, toliko je bitno na pravi način pripremiti glazuru.

Čokoladu (zajedno s maslacem) možete otopiti u mikrovalnoj pećnici ili na pari te joj potom dodati ulje i malo vode pa sve dobro izmiješati dok ne dobijete gustu, sjajnu masu. I čim se glazura malo prohladi, spremna je za prelijevanje po kolaču.

I koji je prvi kolač koji ćete preliti čokoladnom glazurom? Nama prva na pamet pada brza čokoladna torta gotova za samo 20 minuta.

Pod ovim čokoladnim pokrovom odlično bi se snašao i jedan potpuno zdravi kolač. Recept za prefine čokoladne kocke bez brašna, šećera i korištenja pećnice samo čeka da mu dodate i ovu čokoladnu glazuru.

Čokoladna glazura - sastojci:

  • 150 g tamne čokolade
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 1 žlica vode

Glazura od čokolade - priprema:

  1. Čokoladu grubo narežite ili izlomite na manje dijelove. Maslac narežite na kockice.
  2. U dublju posudu stavite vodu i zakuhajte je pa preko nje stavite drugu posudu koja ne dodiruje vodu i u kojoj ćete uz stalno miješanje otopiti čokoladu i maslac.
  3. Otopljenoj čokoladi dodajte ulje i žlicu vode pa sve dobro izmiješajte i maknite s vodene kupelji. Kratko prohladite i glazura je spremna za glaziranje vaših kolača i torti. Čokoladni kolač Čokoladni kolač (Foto: Stockfood)

Pogledajte ii ostale recepte s čokoladom:
Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta - 6 Kao stvorena za blagdanski stol: Jednostavna, a bogata čokoladna torta koja će očarati najmilije Žarbo ploške Recept za legendarne žarbo ploške koje voli svaki blagdanski stol Torta od keksa i čokolade koja se radi bez brašna, jaja i pećnice Fantastična torta od keksa i čokolade koja se radi bez jaja, brašna i pećnice Rolada Reform mnogima je bolja i od torte - 2 Reform rolada: Recept za desert koji će nadmašiti omiljenu tortu Torta od čokolade i badema prava je fantazija - 1 S njom ne možete fulati: Recept za prefinu tortu od čokolade i badema Čokoladna torta Recept za brzu čokoladnu tortu koja tako dobro paše uz popodnevnu kavu Kolač s čokoladom i borovnicama Recept za sočni kolač s čokoladom i borovnicama koji može biti doručak i desert Brzi kolač od jogurta s čokoladom Jednostavno, a tako fino: Brzi kolač od jogurta s najslađim dodatkom Čokoladna mileram torta Recept za čokoladnu mileram tortu koja osvaja na prvi zalogaj Čokoladni brownie Trostruka čokolada: Recept za najčokoladniji i najsočniji brownie Čokoladni kolač s trešnjama i sirom Čokolada, trešnje i sir: Recept za fini kolač koji se tako lako priprema

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju