Kada je 1991. godine modna kuća Gucci predstavila svoju elegantnu torbu sa specifičnom drškom od bambusa, nitko nije ni mogao pretpostaviti da će to postati jedan od kultnih modela torbi. Za popularnost te torbe najzaslužnija je princeza Diana.

Upravo ju je ona uočila i uvrstila u svoju kolekciju torbi. Kada se nakon najave rastave od princa Charlesa polako počela distancirati od kraljevske obitelji, počeo se mijenjati i njezin modni stil.

Postala je puno hrabrija u svom modnom odabiru, a u novi stil princeze koja se riješila kraljevskih okova i pravila odijevanja sjajno se uklopila i ova tada vrlo moderna torba. Diana je za sebe odabrala neutralni model u tamnoj bež nijansi koji je nosila u kombinaciji sa svim odjevnim komadima.

Princeza Diana Sedam kultnih haljina za sedam važnih trenutaka u životu neprežaljene princeze Diane

Slika nije dostupna 15 fotografija koje dokazuju da je princeza Diana bila kraljica ljetnih izdanja

Modna kuća Gucci zbog princeze je torbi dala naziv Diana, a sada 30 godina nakon izlaska originala predstavljaju novu redizajniranu kolekciju tog modela.

Efektna ručka, glavno obilježje torbe, i dalje je tu, ali torba sada dolazi u tri različite veličine pa će se tako trendseterice moći počastiti i s mini modelom.

Za novo lice kultne torbe zaslužan je Alessandro Michele. Novi modeli od starog se, osim po veličini, razlikuju i po malom kožnatom remenu na ručkama koji se može maknuti.

Osim klasičnih modela u svevremenskoj crnoj i smeđoj nijansi, tu su i predivne varijante u svjetloplavoj i ružičastoj. Ljubiteljicama luksuznih modela sigurno će za oko zapeti višebojna varijanta s uzorkom pitonove kože.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju