Jeste li pogledali "Sluškinjinu priču"? Ova nevjerojatna serija o ženskoj snazi u vama će izazvati lavinu emocija. Redatelj Bruce Miller od travnja 2017. pa sve do danas, uspio je na nevjerojatan način ekranizirati potresan roman kanadske književnice Margaret Atwood.

Galerija Sluškinjina priča Sluškinjina priča - 1 Sluškinjina priča - 2 +2 Elisabeth Moss u ulozi June

Ova distopijska drama nam je kroz četiri sezone ispričala mučnu priču o Gileadu, vladajućoj tvorevini koja bi se mogla opisati kao pakao na zemlji. Nakon duže pauze, dolazi nam peta sezona koju ćemo moći pogledati od 15. rujna na HBO Max.

Krv, znoj i suze, ne možemo očekivati ništa manje od toga. Radnja Sluškinjine priče se odvija u Americi, u bliskoj i mračnoj budućnosti, kada zbog ekološke i biološke krize dolazi do smanjenja nataliteta, odnosno kritičnog porasta neplodnosti.

Sluškinjina priča - 2 Uniforme žena iz Gileada (Foto: Profimedia)

Zbog ove situacije, kreira se Gilead, nova vladajuća tvorevina gdje bogati muškarci, sa svojim neplodnim suprugama, vode brigu o državi. Kako bi mogli zasnovati obitelj, autoriteti otimaju plodne žene koje im moraju služiti i rađati djecu, sve po izvrnutoj Bibliji koja piše zaista mračna pravila. One u tom trenutku ostaju bez identiteta, obitelji i života kojega su do tada živjele.

Njihova patnja, kazne, sakaćenja, silovanja i smrti detaljno su opisane u četiri turbulentne sezone. Kraj četvrte sezone nas je sve ostavio bez teksta, prije svega zbog nevjerojatne izvedbe Elisabeth Moss koja je od horora svog života uspjela napraviti – barem triler.

Moss ima nevjerojatno snažnu ulogu koja je iz sezone u sezonu neprestano rasla. Nesebični potezi koji bi ju mogli stajati života, na kraju četvrte sezone su se napokon isplatili.

A što nam donosi nastavak?

Nakon što je June osvetila patnju žena Gileada, radnju je iznijela izvan njegovih zidina. Dakle, radnja nove sezone će se odvijati izvan post-američke teokracije, a June će, kao predvodnica pokreta otpora ponovno dati cijelu sebe kako bi spasila i zadnju silovanu i otetu ženu.

Serena, koju glumi također odlična Yvonne Strahovski, napokon će ispasti iz središta moći i nastradati od zakona koje je sama donijela. To će biti trenutak, kažu kritičari, u kojem ćemo moći vidjeti nevjerojatnu narativnu matematiku. Serena je bez Freda samo žena, što je u Gileadu jedno veliko ništa. U petoj sezoni će Serena osjetiti barem djelić boli koje je nanijela June i ostalim ženama.

Jedno od velikih iznenađenja je odlazak omiljene Emily, koju glumi Alexis Bledel.

Nakon dugo razmišljanja osjetila sam da se u ovom trenutku moram maknuti iz Sluškinjine priče. Zauvijek sam zahvalna redatelju Bruceu Milleru što je napisao tako istinitu i rezonantnu priču. Hvala svima, rekla je Bledel za Entertainment Weekly.

Moss je rekla da nas čeka jako uzbudljiva i eksplozivna nova sezona koja će u prvi plan staviti borbu i tako nas, barem na kratko, odvući od ružne patnje koju smo gledali u protekle četiri sezone.

Prizor iz treće sezone serije \'Kruna\' Službeno je: Izlazi šesta sezona serije Kruna, a poznato je i tko će glumiti Williama i Catherine

Slika nije dostupna Odbrojavanje je počelo: Prepostavlja se datum izlaska nove sezone serije "Emily u Parizu"

Bilo je izazovno. Radimo jako puno, čak je i naporno, ali uzbuđenje je veliko. Nastavljamo točno tamo gdje smo stali i nismo još i blizu kraju priči koji želimo ispričati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju