Svaka Nova godina sa sobom nosi nove trendove, a oni neće zaobići niti vjenčanja. Nakon nekoliko izazovnih godina koje su utjecale na organizaciju vjenčanja, i ove na izmaku, koja je također prošla u neizvjesnosti – 2024. će biti u znaku jednostavnosti, ali i održivosti.

Galerija Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. Trendovi u vjenčanjima u 2024. +6 Saksofon je sve češći gost na vjenčanjima

Kako bismo provjerili koji će se trendovi istaknuti u 2024. razgovarali smo sa Chantal Holik, mladom organizatoricom vjenčanja te nekadašnjom polaznicom Zadovoljna akademije kojoj je glavni posao strance privući u Hrvatsku kako bi na nekoj od čarobnih lokacija izrekli sudbonosno da.

1. Boja godine – nježna i suptilno senzualna

Organizatori vjenčanja svake godine nestrpljivo čekaju da Pantone, Institut za boje, objavi boju godine koja je glavna boja u organizaciji vjenčanja. Boja za sljedeću godinu je peach fuzz, nježna boja breskve. Nadamo se da će to biti zanimljivo našim mladencima, a mi ćemo je zasigurno uključiti u organizaciju, govori nam Chantal.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Boja breskve bit će veliki hit (Foto: Shutterstock)

2. Simbolične ceremonije

Sve više parova bira simboličnu ceremoniju, umjesto crkvenog vjenčanja. Ove sezone smo nerijetko imali slučaj da ceremoniju vodi član obitelji ili prijatelj. To vjenčanjima daje dozu intimnosti, govori nam Chantal. Takve ceremonije su personalizirane – u smislu da se ne čita isti tekst kao na svakom vjenčanju – već tekst koji je prilagođen mladencima.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Intimnost je glavni kriterij kod organizacije vjenčanja u nadolazećoj godini (Foto: Shutterstock)

3. Toranj od čaša – umjesto torte

U današnje vrijeme mladencima je važno napraviti atmosferu koja će odlično izgledati na društvenim mrežama, a takozvani champagne tower bit će sve veći hit u godini koja je pred nama. Chantal nam govori kako će ovaj trend polako zamijeniti klasično rezanje torte, prvenstveno jer je vrlo zabavan mladencima i gostima, a istovremeno je vrlo fotogeničan.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Toranj od čaša umjesto torte (Foto: Shutterstock)

4. Audio knjige gostiju

Umjesto da mladenci traže od gostiju da im napišu kratku poruku, oni će im u nadolazećoj godini snimati kratke glasovne poruke koje će ostati najljepša uspomena. Odlična opcija za to je stari, vintage telefon ili govornica preko koje gosti mogu ostaviti glasovnu poruku. To je vrlo zanimljivo, govori Chantal.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Audio knjiga obično je stari telefon preko kojeg gosti mladencima ostavljaju glasovne poruke (Foto: Shutterstock)

5. Održive vjenčanice

U duhu održive mode, sve više mladenki reciklira vjenčanice. Najam vjenčanica trend je koji živi već godinama, a budućim mladenkama bit će sve važnije blistati u rabljenog vjenčanici koja već čuva neke svoje uspomene. Cijeli svijet u ovom trenutku ide u tom smjeru pa ne čudi što i naše mladenke razmišljaju na taj način.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Mladenkama je važno reciklirati vjenčanice u duhu održive mode (Foto: Shutterstock)

6. Generalna proba

Ovaj trend, govori nam Chantal, popularan je među njezinim klijentima, koji su većinom stranci, ali polako dolazi i kod nas. Biraju ga mladenci kojima je vrlo važno da cijela ceremonija prođe bez greške pa nekoliko dana prije samog vjenčanja organiziraju probnu večeru za svoje goste.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Mladenci će sve češće organizirati probne večere za svoje goste (Foto: Shutterstock)

7. Tematske večeri

U 2024. bit će sve popularnije tematske večeri. Primjerice, mnogi mladenci koji biraju Dubrovnik kao destinaciju za vjenčanje – iznajmljuju brod za svoju proslavu, govori nam Chantal. Disko, povratak u prošlost ili zabava pod maskama – samo su neki zabavni primjeri organizacije tematskog vjenčanja.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. U 2024. bit će sve popularnije tematske večeri (Foto: Shutterstock)

8. Privatna razmjena zavjeta

Nekim je mladencima veliki problem javno izjavljivati ljubav, a uz pomoć ovog trenda oni će doći na svoje. 2024. introvertima donosi odličan način kako da zabilježe te romantične rečenice, a Chantal smatra da će ovaj trend u sljedećoj godini doći i kod nas. Ovaj trend je fantastičan po pitanju fotografija. Prije same ceremonije mladoženja čeka mladenku. Taj prvi susret kad mladenka dolazi u vjenčanici uvijek je poseban, a ujedno i savršen za razmjenu zavjeta u intimnom okruženju, kaže Chantal.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Razmjena zavjeta u četiri oka trend je koji će se posebno svidjeti introvertima (Foto: Shutterstock)

9. Dronovi

Mnogo videografa u svojoj ponudi nudi snimanje dronom na dalj, posebno ako se radi o nekoj fantastičnoj lokaciji. Jedan od najvećih trendova koji nam dolaze je takozvani dron show. Primjerice, na jednom su vjenčanju pomoću dronova napravili prikaz ruke na koju se stavlja prsten, govori nam Chantal. Ipak, ovaj je trend iznimno skup za klasično vjenčanje. 

10. Saksofon

Ovaj trend je već došao kod nas i zasigurno neće nigdje otići. Mladencima je važno da imaju taj aspekt žive glazbe, a možda im bend nije u budžetu – ili jednostavno nije njihov đir. U tom slučaju saksofon u kombinaciji s DJ-om je savršena ideja. Saksofonist uđe među goste koji plešu – i to je doista čaroban doživljaj. Čak smo vidjeli da saksofonist predvodi onu tradicionalnu gusjenicu koju često viđamo na našim vjenčanjima, zaključila je Chantal.

Trendovi u vjenčanjima u 2024. Saksofon je sve češći gost na vjenčanjima (Foto: Shutterstock)

Izaberite najljepšu: Vjenčanice domaćih i stranih slavnih dama u 2023. godini 2023. godina nije prošla bez vjenčanja slavnih dama Fani je nosila kreaciju Vere Wang Fani Stipković u vjenčanici +9 Naomi Watts

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju