Zgrada luksuzne francuske modne kuće Louis Vuitton u Parizu dobila je spektakularni makeover, kojim će zasigurno privući još više turista i kupaca. Glavna Vuittonova trgovina Maison Champs-Elysees tako je postala atrakcija koja će zacijelo biti i omiljeno mjesto za fotografiranje.

Galerija Trgovinu modne kuće Louis Vuitton u Parizu krasi divovska skulptura japanske umjetnice Yayoi Kusame - 5 Trgovinu modne kuće Louis Vuitton u Parizu krasi divovska skulptura japanske umjetnice Yayoi Kusame - 1 Trgovinu modne kuće Louis Vuitton u Parizu krasi divovska skulptura japanske umjetnice Yayoi Kusame - 7 +4 U večernjim satima skulptura izgleda još spektakularnije

Čuvena trgovina na nekoliko katova modne kuće Louis Vuitton jedno je od najprepoznatljivijih mjesta u Parizu, mnogim ljubiteljima luksuzne mode omiljena destinacija za šoping, što potvrđuju i redovi koji se redovito mogu vidjeti ispred trgovine.

Trgovinu modne kuće Louis Vuitton u Parizu krasi divovska skulptura japanske umjetnice Yayoi Kusame - 4 Divovka skultpura japanske umjetnice Yayoi Kusame naginje se nad zgradom (Foto: Profimedia)  

Zgradu u art deco stilu izgradio je 1912. Georges Vuitton, sin dizajnera Louisa Vuittona, osnivača jednog od najpoznatijih luksuznih, ali i općenito modnih brendova na svijetu. Svojom arhitekturom i izgledom već više od sto godina trgovina Louis Vuitton privlači turiste koji se fotografiraju ispred zgrade, a sada će ih biti još više, nakon što je dobila fantastičan makeover.

Trgovinu modne kuće Louis Vuitton u Parizu krasi divovska skulptura japanske umjetnice Yayoi Kusame - 2 U večernjim satima skulptura izgleda još spektakularnije (Foto: Profimedia)

Naime, kuća Louis Vuitton predstavila je drugu suradnju s japanskom umjetnicom Yayoi Kusamom, koja je njihovoj glavnoj trgovini smještenoj u Parizu osmislila novi izgled. Cijela zgrada ukrašena je velikim točkama u crvenoj, žutoj, zelenoj, bijeloj i plavoj boji, rasutima po skaliranim balkonima.

S jedne se strane smjestila vrlo živopisna divovska skulptura 93-godišnje japanske umjetnice, napravljena tako da se čini kao da lutka stavlja velike obojane točke na zgradu. I u prizemlju zgrade posjetitelje čeka spektakl s metalnim balonima koji lebde iznad ulaznog hodnika, a obojanim detaljima u obliku krugova dekorirani su i veliki izlozi.

Trgovinu modne kuće Louis Vuitton u Parizu krasi divovska skulptura japanske umjetnice Yayoi Kusame - 8 Pariška trgovina Louis Vuitton ukrašena je divovskim točkama i skulpturom (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju