Ako ste takozvani "dog person", znate da su psi puno više od ljubimaca, oni su naši najbolji prijatelji i članovi obitelji. Zato ne čudi da je istraživanjem dokazano da su ljudi koji vole pse društveniji i otvoreniji u usporedbi s ljudima koji preferiraju mačke.

Ono što možda ne znate o svojim psećim prijateljima jest da pse astrološki označava planet Mars. Mars je planet akcije i agresije, jedan od žestokih planeta koji se ne boji reći ne.

Iako bi se moglo činiti pomalo čudnim da našim preslatkim ljubimcima koji se maze s nama i pružaju nam emocionalnu podršku kada nam je teško, vlada planet rata, važno je znati da su psi u prapovijesti postali ljudski pratioci kao lovci.

Psi su od tada postali pripitomljeni i pitomiji, ali i dalje imaju žestoke, marsovske nagone. U astrologiji, "zloćudni" planeti Mars i Saturn uče nas o nama samima kroz nametanje granica, a psi nam postavljaju mnoga ograničenja jer zahtijevaju konstantnu brigu, šetnje, hranjenje i svega ostalo što psi traže od nas. Čak i kada nam bude malo previše, možemo li ih uopće prestati voljeti? A tri horoskopska znaka naročito su poznata po svojoj ogromnoj ljubavi prema psima.

1. Ovan

Kao što je već spomenuto, psima vlada Mars, vatreni planet akcije koji može izazvati kaos. Vezano uz to, mnogi psi su pravi atlete, a živjeti sa psom punim energije ponekad se čini kao konstantni trening.

Horoskopskim znakom ovna također vlada Mars te više od bilo kojeg drugog znaka, ovan je najsposobniji držati korak s ogromnom psećom energijom. Ovnovi su tipovi vlasnika pasa koji svoje ljubimce vode na planinarenje, uče ih plivati, a svakodnevni odlasci u pseće parkove im je prioritet.

2. Škorpion

Škorpione prati reputacija velike tajanstvenosti, ali zapravo samo biraju kome će se otvoriti. A kome se može više vjerovati nego psu? Kao znak pod vladavinom vodene, odnosno emocionalne strane Marsa, škorpioni žude za intimnošću i povučenošću. Introvertiraniji od ovnova, škorpioni vole način na koji psi stvaraju siguran svijet bezuvjetne ljubavi u kojem mogu živjeti.

Možda poznajete škorpiona koji je obično tih, kontemplativan i neraspoložen, ali kada je sa svojim psom postaje avanturistički tip, pričljiv, ljubitelj prirode koji svom ljubimcu baca frizbi i skupa prelaze kilometre i kilometre. Uz pse, škorpioni se mogu opustiti i pokazati svoju mekšu stranu.

Akita Učinit će sve: Deset pasmina s najjačim zaštitničkim instinktom prema vlasniku

Štene jazavčara Baš tjeraju po svom: Deset najtvrdoglavijih pasmina na svijetu

3. Blizanci

Kao i ovnovi, i blizanci imaju veliki višak energije koju trebaju potrošiti. A s kime je bolje potrošiti je nego s mezimcem koji može cijeli dan loviti loptice? Šesta kuća u natalnoj karti prvenstveno se bavi našim svakodnevnim životom, radnim navikama i prevencijom bolesti, ali nam govori i kakvi smo vlasnici kućnih ljubimaca. Kućni ljubimci zahtijevaju stalnu pažnju i brigu.

Šesta kuća blizanaca je škorpion, što govori da blizanci radije stvaraju odvojen i poseban svijet za svoju svakodnevicu. Iako su blizanci društveni, ništa im ne puni baterije više nego kada mogu imati dan za sebe i provesti ga u šetnji i druženju sa svojim psom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju