Matea Frajsberger jedna je od naših najdugovječnijih modnih blogerica, čije kombinacije pratimo već gotovo deset godina. Od samih početaka karijere gaji ljubav prema second-hand trgovinama, pa je u njezinoj garderobi danas zavidan broj komada kojima je Matea osigurala novi život nakon što ih je netko drugi otpisao. Za ovu je priliku s nama podijelila pet najdražih ulova.

 

Počela je s modom, a danas je ona samo dio Mateina sadržaja

S ponosom mogu reći da je ove godine 10 godina otkada sam pokrenula svoj blog i ostale društvene mreže i platforme nakon toga, kazala je Matea, koja je danas uspješna modna blogerica, ali i youtuberica. Sve se promijenilo u tih 10 godina otkad sa zajednicom dijelim neke svoje interese. Ne samo da se svijet promijenio, promijenila sam se i ja, a sukladno tome i sadržaj koji plasiram na svojim mrežama. Iako je krenulo s modom, s vremenom se proširilo i na lifestyle, svakodnevni život, čak i neke društveno odgovorne teme, objašnjava.

Napredak u poslovnom smislu omogućuje joj i nova tehnologija, uz koju je lakše nego ikad stvarati sadržaj za online kanale. Tehnologija je nešto na što se oslanjam u svome poslu i bez nje on ne bi bio moguć. Osim kamere i dobrog računala, postoji i dodatna oprema koja olakšava posao i kreiranje sadržaja, kao što su tipkovnica, miš i memorijske kartice.

Baš poput Matee, originalan je i njezin radni prostor. Toliko nas je oduševio da smo na tren zanemarili vješalice s odjećom. Na njezinom se radnom stolu nalazi prekrasna tipkovnica, koja izgledom podsjeća na pisaći stroj. Miš i tipkovnica su iz Logitechove Studio serije. Ono što mi je jako bitno je estetika tj. izgled opreme, a oni s te strane i više nego zadovoljavaju tim retro štihom, kazala je Matea te pohvalila svoju tipkovnicu POP Keys: Mehanički zvuk koji se proizvodi prilikom tipkanja toliko je zanimljiv, a tipkanje ugodno. Također, oduševila me opcija spajanja uređaja Bluetoothom i ono što mi je možda i najbolje je opcija direktnog odabira emotikona na tipkovnici. U komunikaciji s pratiteljima puno ih koristim, tako da je ta opcija i više nego pun pogodak.

Osim tipkovnice, koja zaista ima taj klik-klak zvuk na koji se lako navući, Matea se koristi i mišem POP Mouse, koji je pogodan za rad u pokretu uz tehnologiju Smartwheel, koja način skrolanja prebacuje iz visokopreciznog u brzi. Ono što joj olakšava rad je i opcija visokopreciznog praćenja, koja omogućava rad na gotovo svakoj površini.

Trikovi modne blogerice za uspješne ulove u second-hand trgovinama

Matea je u second-hand komade, kako kaže, zaljubljena od tinejdžerskih dana. Ta se strast s godinama povećava. Uvijek volim ići sama jer tako imam vremena pogledati sve i jedan komad u trgovini. Toj ljubavi svjedoči i Matein stil, koji bi ona opisala kao rock 'n' roll , vintage, miks neutralnih nijansi.

Osim što kupnjom u second-hand trgovinama produljujete rok trajanja jednog odjevnog komada i time smanjujete utjecaj na okoliš, naći ćete unikatne komade od najfinijih materijala i tako ćete se izdvojiti iz mase, poručila je Matea. Upravo iz posljednjeg razloga cijena joj nije važna ako se radi o kvalitetnijem komadu ili nekom kvalitetnijem brendu.

Trikove kojima se ona vodi prilikom kupovine u second-hand trgovinama lako je slijediti. Prvo, nikad ne zaboravite pogledati muški dio kolekcije. Drugo, komade pretražujte prstima, ne očima. Tako ćete naći najfinije materijale, koji će onda i imati duži rok trajanja. I treće, najbolji traper nalazi se upravo u second-hand trgovinama, samo ga treba pronaći.

Pet najdražih ulova iz second-handa Matee Frajsberger

1. Bež sako

Kupljen je prilikom zadnjeg posjeta New Yorku. U SAD-u su second-hand trgovine toliko kvalitetnije nego kod nas i možete pronaći divne komade.

2. Levi's traper jakna

Poklonila mi ju je prijateljica prije nekoliko godina. Original vintage, ali i muška jakna je nešto što često kombiniram i znam da ću imati godinama.

3. ''Kauč'' sako s krznom

Iako ovaj sako nije po svačijem ukusu, meni je jedan od najdražih komada, takvo nešto ne može se naći nigdje i odlično se uklapa u neki moj rock 'n' roll stil, koji obožavam.

4. Karirane hlače

Kupljene u Zagrebu prije nekoliko godina, udobne su i mogu se kombinirati na sve, a model kao da je krojen po meni.

5. Plave čizme

Kupila sam ih nedavno u Zagrebu i jedan su od mojih boljih ulova jer nikad u second-handu ne nađem obuću u svojem broju.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Logitech po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju