Udruga "Nismo same" od 1. prosinca 2020. do 26. veljače 2021. provodi svoju osmu po redu humanitarnu akcija kojom prikupljaju sredstva za projekt taksi prijevoza na kemoterapiju žena oboljelih od raka koje se liječe u zagrebačkim bolnicama.

Projekt "Nisi sama – ideš s nama!" jedinstvena je socijalna usluga koju ova Udruga, jedina u Hrvatskoj, kontinuirano provodi od ožujka 2018., u suradnji s taksistima Udruženja Radio Taxi Zagreb.

Troškove projekta, na kojem u Udruzi svi volontiraju, pokrivaju donacijama. Do sada su, zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, bili podrška za 324 žene oboljele od raka, a svojim su korisnicama osigurali više od 11.000 vožnji na terapije koje znače život.
Nažalost, 17 korisnica usluge izgubilo je bitku s bolešću.

Korisnice su uglavnom žene slabijeg imovinskog stanja koje nemaju živućih članova obitelji, a na liječenje u Zagreb stižu iz svih krajeva Hrvatske. Podrška ovog projekta puno im znači u njihovom oporavku.

Važnost projekta taksi prijevoza na kemoterapiju dodatno je došla do izražaja izbijanjem epidemije COVID-19 kada imunokompromitiranim osobama nije preporučljivo da za odlazak na terapije koriste javni prijevoz.

Ivana Kalogjera i Goranka Perc - 3 Voditeljice udruge Nismo same: "Žene, budite sebi prve! Okanite se izgovora i otiđite na pregled"

Slika nije dostupna Priča jedne lavice: "U sekundi mi se srušio čitav svijet kada sam saznala da imam rak dojke"

Iz Udruge pozivaju sve građane i tvrtke da ih i ovoga puta podrže donacijama. Kupite za predstojeće božićne blagdane nešto iz njihovog asortimana i učinite dobro djelo. Pokažimo zajedno ženama oboljelima od raka da nisu same.

Uz uobičajene artikle, majice s logom proslavljenih hrvatskih dizajnera, Zorana Aragovića i Jurja Zigmana, te street art umjetnika Slavena Kosanovića Lunara, u prodaji su i nove majice s porukom #poštujsisu, a specijalno za ovu akciju dizajnirala ih je mlada likovna umjetnica Diana Zubak.

Uz podršku Ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, Udruga je ostvarila i suradnju s ustanovom za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, URIHO Zagreb, koja je za ovu akciju kreirala i sašila unikatne spavaćice na kopčanje s logom Udruge.

Slika nije dostupna Romina Knežić: "Mislite na sebe jer rak dojke ne bira godine, ali se može zaustaviti ako se otkrije na vrijeme"

Takvih spavaćica nema na tržištu, a praktične su za nošenje posebice za žene nakon operacije tumora dojke i rodilje.

Udruga u prodaji ima i niz drugih proizvoda, a sve artikle moguće je naručiti putem e-maila info@nismosame.com ili Facebook stranice Nismo same.

Donaciju je moguće uplatiti na humanitarni račun Udruge IBAN: HR4124020061500084599.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju