Da bismo smanjili bolove u leđima i poradili na uspravnom držanju, važno je ojačati mišiće koji služe kao potporanj našoj kralježnici.

  Galerija Salata sa slanutkom Osim redovitog vježbanja, da bismo bili zadovoljni svojom figurom, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani Salata sa slanutkom +5 Salata sa slanutkom

Nalazimo se gotovo na polovici našeg 21-dnevnog izazova, u kojem zajedno s našom trenericom Ninom učimo usvajati zdrave navike. Uz postepenu prilagodbu prehrane i svakodnevno vježbanje dan po dan pripremamo tijelo za top-formu do ljeta.

Za najjednostavniju vježbu s kojom ćete otopiti masne naslage, ojačati donji dio trbuha i popraviti držanje potrebna vam je prostirka i udobna odjeća, a vježbati možete u bilo kojoj prostoriji doma uz omiljenu glazbu.

Osim redovitog vježbanja, da bismo bili zadovoljni svojom figurom, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani Osim redovitog vježbanja, da bismo bili zadovoljni svojom figurom, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

VJEŽBA – VELIKE ŠKARE

Lezite na prostirku, ispružene noge raširite u ravninu kukova s rukama uz tijelo i pogledom prema stropu. Naizmjenično, bez naglog trzaja, ispružite ruku i suprotnu nogu te dlanom dodirnite vrhove prstiju. Vježbu izvodite 45 sekundi pazeći pritom na disanje. Izdahnite kad prstima dodirnete vrhove prstiju, a udahnite kad se tijelom ponovno spuštate na prostirku.

Za bolje rezultate, uz izbjegavanje šećera, kao i pretjerano začinjene hrane, vodite računa o dnevnom unosu tekućine u organizam. Dan možete započeti čašom mlake vode, koja će vam ubrzati metabolizam i potaknuti probavu.

Salata sa slanutkom Salata sa slanutkom Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

Uz preporučenu dnevnu dozu od dvije litre vode, da bismo bili zadovoljni svojom figurom, potrebno je napraviti i male iskorake u prehrani te u nju uvrstiti više povrća. Osim što je lako probavljivo, ono obiluje brojnim vitaminima i mineralima, osnažuje naš imunitet i pomaže tijelu da ostane zdravo. Kako biste bez grižnje savjesti i straha od neželjenih masti svoju salatu učinili još ukusnijom, obogatite je PIK Šunkom u ovitku ili PIK Kuhanom šunkom sa samo 2% masnoće. Za PIK šunke biraju se najfiniji komadi svinjećeg buta, s kojeg se ručno odstranjuje višak masnoće i vezivnog tkiva.

Već smo kroz dosadašnje recepte u ovom 21-dnevnom izazovu pokazali kako i bez zahtjevne pripreme kompliciranih jela koja zahtijevaju dobre kulinarske vještine možemo pripremiti zdrav obrok u samo nekoliko minuta bez grižnje savjesti i brojanja kalorija. Topli sendviči, integralne tortilje ili ukusne pizzete s PIK šunkama bit će najukusniji način da istovremeno budete i sit… i fit!

U našem videu pogledajte jednostavnu pripremu šarene salate, koju lako možete ponijeti i na posao. Osim što je hranjiv ručak, u prehranu je možete uvrstiti i kao lagan međuobrok u pauzama umjesto proteinske pločice ili smoothieja. U nastavku vam donosimo detaljan recept za salatu koja će vam vrlo brzo postati saveznik u gubitku kilograma.

Salata sa slanutkom Salata sa slanutkom Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

RECEPT – MEDITERANSKA SALATA SA ŠUNKOM


Za salatu:

• 175 g PIK Kuhane šunke ili PIK Šunke u ovitku

• ½ šalice naribane mrkve
• ½ šalice slanutka
• cherry rajčice
• mini mozzarella
• zelene masline
• ¼ ljubičastog luka
• ½ svježeg krastavca
• zelena salata i coleslaw
• svježi bosiljak

Za preljev:

• 2 žlice maslinova ulja
• sok ½ limuna
• prstohvat soli
• prstohvat papra

Priprema:


1. PIK Kuhanu šunku ili PIK Šunku u ovitku narežite na trakice. U zdjeli natrgajte zelenu salatu, dodajte joj slanutak i naribanu mrkvu, prepolovite cherry rajčice pa dodajte i njih. Nasjeckajte ljubičasti luk kao i svježi krastavac na tanke šnite pa kao i PIK šunku po izboru, nekoliko maslina i mini mozzarečča dodajte u zdjelu i sve dobro pomiješajte. 

2. U maloj zdjeli sjedinite sve sastojke za preljev salate i začinite je pa je još jednom lagano promiješajte.

3. Na kraju pripreme ove svježe i ukusne salate dodajte nekoliko listića svježeg bosiljka i uživajte u zdravom obroku. Dobar tek!

Salata sa slanutkom Salata sa slanutkom Foto: Pavao Bobinac/Nova Studio

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom PIK po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju