Vlasnici kućnih ljubimaca osjećaju neraskidivu povezanost sa svojim mezimcima. Ako je išta pozitivno proizašlo iz situacije koja je promijenila cijeli svijet, onda je to činjenica da smo boraveći više kod kuće i u prirodi, provodili i više vremena sa svojim ljubimcima.

Društvo dlakavih prijatelja mnogim je vlasnicima kućnih ljubimaca i najdraže. Znanost je čak dokazala da je za bolji san bolje spavati pored psa nego kraj čovjeka, no ta povezanost ide i dalje.

Naime, tvrtka Wisdom Health Genetics, specijalizirana za genetiku kućnih ljubimaca, u velikoj anketi otkrila je da bi većina vlasnika pasa radije provodila vrijeme sa svojim ljubimcem nego s drugim ljudima. Anketirali su 13.000 osoba te otkrili da 72 posto vlasnika pasa i 32 posto vlasnika mačaka više vole provoditi vrijeme s kućnim ljubimcem nego s prijateljima.

Francuski buldog Neodoljivi! Znate li koja je najpopularnija pasmina pasa na svijetu?

Anketa je također pokazala da 64 posto "psećih roditelja" smatra svog psa ili mačku svojim djetetom, a 17 posto ljubimaca ima svoj profil na društvenim mrežama.

Vrijeme radije provodim sa:

glasova:

Slika nije dostupna Labrador i njemačka doga postali su najbolji prijatelji, i to na presladak način

Kao što su brojne studije pokazale, ljubimci pomažu mentalnom zdravlju čovjeka, što je potvrdila i ova anketa u kojoj je 99 posto vlasnika pasa i 96 posto vlasnika mačaka odgovorilo da je ljubimac imao pozitivan utjecaj na njih.

Deset antistres pasmina koje na ljude djeluju poput tablete za smirenje Štene francuskog buldoga Zlatni retriver Labrador retriver +4 Španjolski hrt

U posljednjih deset godina naši ljubimci prošli su nevjerojatnu evoluciju u načinu života. Oni sada imaju središnju ulogu u našim životima, bez obzira na to poboljšavaju li naše mentalno zdravlje, naročito u ovo specifično vrijeme, ili dijele krevet s nama, kazala je Audrey Yoo, glavna direktorica u tvrtki Wisdom Health Genetics.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju