U organizaciji udruge Europa Donna u Zagrebu je 17. put obilježen Dan ružičaste vrpce posvećen prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke

Dan ružičaste vrpce tradicionalno se obilježava prve subote u listopadu, mjesecu koji će cijeli biti posvećen prevenciji i borbi protiv raka dojke. Udruga Europa Donna Hrvatska danas je u Zagrebu organizirala 17. obilježavanje Dana ružičaste vrpce, a medijski partner događaja bila je i Nova TV.

Brojni sudionici sudjelovali su u tradicionalnoj povorci od zagrebačkog HNK do Cvjetnog trga na kojem je održana humanitarna akcija 'Darujmo ružičasti život' na kojoj su se treću godinu zaredom prikupljala sredstva za kupnju aparata za intraoperativnu radioterapiju, prenosi Hina.

Intraoperativno zračenje je isporuka jednokratne određene doze tračenja tijekom operativnog zahvata direktno na mjesto gdje se nalazio primarni tumor. Ovakvim aparatom smanjuje se emisija zračenja, a umjesto 25 do 30 dolazaka na terapiju zračenjem pacijentica može već nekoliko dana nakon operacije biti u krugu svoje obitelji.

Kampanja traje već tri godine, no prikupljeno je svega 750.000 kuna od potrebnih 4.5 milijuna, rekla je predsjednica udruge Europa Donna Vesna Ramljak za izrazivši nadu da će se sljedeće godine omogućiti intraoperativno zračenje i ženama u Hrvatskoj.

Uz građane i žene liječene od raka dojke obilježavanju Dana ružičaste vrpce i ove su se godine odazvale osobe iz javnog života. Na štandu Nove TV našli su se glumac Matko Knešaurek i glumica Katarina Baban.

 

A photo posted by zadovoljna.hr (@zadovoljnahr) on

Zvijezde dramske serije ‘Zlatni dvori’ družile su se s građanima koji su u zamjenu za prigodne proizvode ostavljali donacije za kupnju aparata za intraoperativno zračenje.

 

Pozivom na broj 060 91 91 91 i vi možete poduprijeti akciju prikupljanja sredstava za kupnju aparata.

Akciji se pridružuje i Solgar. Tijekom listopada u ljekarnama diljem Hrvatske prodaje se Solgarov proizvod Skin, Nails and Hair označen ružičastom vrpcom, a 10 kuna od svake prodane bočice Solgar će donirati udruzi Europa Donna Hrvatska za kupnju aparata.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju