Romantične veze zahtijevaju njegovanje, ali kako najbolje njegovati već postojeću vezu? Dio problema koji se mogu javiti u vezi uzrok ima i u činjenici da se s vremenom u svakoj vezi razviju obrasci.

Obrasci u ponašanju, obrasci u osjećajima, u onome što očekujemo od našeg partnera (i nas samih).... Ti obrasci definiraju naše svakodnevne interakcije.

Oni mogu biti dovoljno zdravi da drže vezu na životu, no što ako želite da vaša veza preživljava, a ne samo napreduje? Tada možete uložiti napore kako biste poboljšali vaše obrasce.

Stručnjaci za odnose nastoje identificirati obrasce zahvaljujući kojima odnos može zdravo funkcionirati, a jedan od tih obrazaca odnosi se i na upotrebu mobitela.

Mobiteli su postali nezaobilazan dio naših života, a kada su u pitanju mobiteli i njihov utjecaj na veze savjet stručnjaka je jednostavan - neka vam mobitel bude imovina, a ne obaveza, odnosno odgovornost.

Telefoni naime mogu stvarati probleme u donosima.

Tu su portali, stranice za kupnju, društveni mediji.... Kada su ljudi usredotočeni na sadržaj na svojim mobitelima do mjere da ignoriraju partnere, to može stvoriti probleme u vezi.

Odnos zbog toga itekako može patiti, ali, srećom, rješenje i u ovoj situaciji postoji.

Umjesto da budu razlog zbog kojeg će se vaša veza naći u krizi, mobitel iskoristite kao sredstvo za poboljšanje odnosa. Kako? Jedan jednostavan korak koji može pomoći vezi i povećati zadovoljstvo obje strane je slanje pozitivnih tekstualnih poruka.

Jer, između ostalog, odnosi se grane na malim sitnicama, a izražavanje primjerice zahvalnosti je idealan primjer malog, ali moćnog ponašanja koje može pozitivno utjecati na odnos.

Zahvalnost možete izraziti na više načina, a ponekad vam i mobitel može poslužiti kao sredstvo pomoću kojege ćete partneru pokazati da ste svjesni svega što čini za vas, vašu obitelj ili vašu vezu.

Izražavanje zahvalnosti dovodi to toga da se partneri osjećaju povezanije i zadovoljnije u vezi.

Zaključno, odnosi nisu statični, a obraćanje pažnje na obrasce u vezi može vam dati uvid u vaš odnos - je li dobar, može li biti bolji, što trebate poboljšati, a što je dobro...

Mali koraci, poput ovog s mobitelom, mogu vam pomoći da budete sretniji i da vaš odnos bude još snažniji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju