Sinoć je Vichy Laboratories u Domu hrvatskog društva likovnih umjetnika, na jednom mjestu okupio brojne cijenjene suradnike; dermatologe, farmaceute, partnere, predstavnike medija i influencere, a središte večeri bio je Vichyev najprodavaniji anti age proizvod, krema koja se proda svakih 22 sekunde, Liftactiv Collagen Specialist dnevna njega.

Uzvanici, među kojima su se našla i brojna regionalno poznata lica kao što su Iva Radić, Ana Radišić, Korana Gvozdić, Domenica, Nika Turković, Valentina Walme, Sara Jo i Marija Kilibarda, od renomirane dermatologinje Željane Bolanče te farmaceutkinje Mirne Jelić Hrgić, a uz moderiranje voditeljice Ivane Mišerić doznali su brojne zanimljive detalje o kolagenu, proteinu koji čini 70% kožnog tkiva te je zaslužan za čvrstoću kože. Za odličnu atmosferu u elegantnom okruženju Meštrovićeva paviljona, pobrinula se regionalna glazbena zvijezda Džejla Ramović.

Kolagen je protein koji prirodno nastaje u ljudskom tijelu i vrlo je važan za zdravlje kože, kostiju i vezivnog tkiva. Korijen riječi "kolagen" seže do grčke riječi kólla, što znači ljepilo.

Dakle, njegova funkcija je opisana u njegovom imenu - kolagen je ljepilo koje drži kožu na okupu i time održava njenu strukturu i elastičnost. U svijetu ljepote, a naročito anti-age njege, to je trenutno zasigurno jedan od najpopularnijih pojmova, no istovremeno je mnogo više od prolaznog trenda.

Kao najstariji protein na svijetu, kolagen je pronađen čak u kostima T-Rexa prije 68 milijuna godina. Najotporniji je i najizdržljiviji protein, snažniji od čelika, a predstavlja 70% kožnog tkiva. Pod utjecajem ekspozoma, koža gubi kolagen, a opadanjem količine i kvalitete kolagena u koži, prvi znakovi starenja kože postaju vidljivi.

Pet vrsta kolagena

No jeste li znali da ne postoji samo jedan kolagen, već njih čak 5 koji imaju različitu ulogu u procesu starenja kože? Upravo je to bila tema večere u zagrebačkom domu HDLU.

Dr sc., Željana Bolača, spec. dermatovenerologije, izjavila je:

Nakon 30-e, godišnje gubimo oko 1% zaliha kolagena u tijelu. Zbog toga koža gubi elastičnost i čvrstoću pa nastaju bore i tanke linije. Stoga je moja preporuka da u kasnim dvadesetima i ranim tridesetima počnete koristiti proizvode s prokolagenim peptidima.

U borbi protiv vidljivih posljedica nedostatka kolagena, Vichy ima učinkovito rješenje - Liftactiv Collagen Specialist kremu s prokolagenim peptidima.

LIFTACTIV COLLAGEN SPECIALIST KREMA DJELUJE NA 5 KLJUČNIH TIPOVA KOLAGENA I POVEĆAVA IH ZA 200%1

Liftactiv Collagen Specialist dnevna krema povećava za 200% 5 ključnih tipova kolagena u borbi protiv 5 znakova starenja: bore, punoću, čvrstoću, tonus i konture lica.

Njena hipoalergena formula testirana je na svim fototipovima, a rezultati kliničkog testiranja pokazali su sljedeće: koža je odmah čvršća, bore su se ublažile kod 96% žena, tonus kože poboljšan je za 52%. Koža je čvršća kod 77% žena, a glađa kod njih 87%. 

Vichyjevi proizvodi s kolagenom provjereno su izvrsnog djelovanja Vichyjevi proizvodi s kolagenom provjereno su izvrsnog djelovanja (Foto: John Pavlish i Karla Jurić)

Važnost dnevne i večernje rutine kod njege kože neupitna je. Jutarnja rutina uz Liftactiv Collagen Specialist dnevnu njegu uključuje i novitet Liftactiv Collagen Specialist njegu za područje oko očiju te Capital Soleil UV Age Daily vodeni fluid protiv fotostarenja SPF 50+.

Proizvod čiji su rezultati vidljivi iz svih kutova

Osim utvrđivanja gradiva o kolagenu, Vichy je svojim gošćama ekskluzivno predstavio i novi proizvod koji će nadopuniti protokol za kolagen i bore. Područje oko očiju prvo pokazuje znakove gubitka kolagena.

Liftactiv Collagen Specialist njega za područje oko očiju s jedinstvenim prokolagenim kompleksom djeluje na konture područja oko očiju čiji su rezultati vidljivi iz svih kutova. Klinički dokazano djeluje na pet znakova starenja područja oko očiju: bore smijalice, bore ispod očiju, podočnjake, tamne krugove oko očiju i spuštene kapke. Nanosi se svaki dan nakon Collagen Specialist dnevne njege. Ispitana je na osjetljivoj koži, pod nadzorom dermatologa i oftalmologa.

Predstavljeni su moćni Vichyjevi proizvodi Predstavljeni su moćni Vichyjevi proizvodi (Foto: John Pavlish i Karla Jurić)

Ovaj je protokol potpun uz korištenje Retinol Specialist seruma u večernjoj rutini, koji je obogaćen vrhunskim kompleksom protiv starenja, a ciljano djeluje na bore, pa i one najdublje.

Event koji je započeo malim kvizom znanja i predavanjima dermatologa i farmaceuta, savršeno je zaokružen glazbenim nastupom i ugodnim druženjem u jednom od najljepših zagrebačkih prostora.

Vichy Liftactiv Collagen Specialist kremu, kao i druge proizvode iz protokola, možete pronaći u odabranim ljekarnama.

Zdravlje je bitno. Započnite sa svojom kožom.

Vichyjeva večer u domu HDLU Vichyjeva večer u domu HDLU (Foto: John Pavlish i Karla Jurić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju